Oppskrifter

Indisk kokoscurry med sjømat

Jeg akkurat vært på en fantastisk studietur i India og inspirasjonen til denne ukens oppskrift kommer derfra.

Å ta tilskudd av antioksidanter er imidlertid ingen quick fix. Antioksidanttilskudd kan faktisk hemme effekten av trening, slik at kroppen din ikke kommer i bedre form til tross for harde treningsøkter. Det kan skyldes at tilskudd utenfra hemmer din egenproduksjon av gnistslokkere (Skaug 2008).

 

 

Ingredienser

porsjoner

Indisk kokoscurry med sjømat

  • 5 ss kokosolje
  • 3 ss brune sennepsfrø
  • 1 håndfull ferske karriblader (kan byttes ut med 1 ts revet limeskall og 2 laurbærblader)
  • 2 ts spisskummenfrø
  • 1 ts garam masala
  • 1.5 ts chilipulver
  • 2 ts gurkemeie
  • 3 røde chili, uten frø, finhakket
  • 2 tommelstore biter fersk ingefær (2 ss revet)
  • 6 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 rødløk, finhakket
  • 1 dl hvite linser, tørre
  • 0.5 l vann
  • 600 g fisk, skåret i tommelfingerstore biter/500g rå scampi
  • 400 ml kokosmelk (1 boks)
  • havsalt
  • kvernet sort pepper
  • saften av 1 lime
  • 1 håndfull fersk koriander, grovhakket

Slik gjør du

Indisk kokoscurry med sjømat

  1. Bland de krydder ferdig i en skål og hakk det grønne før du starter.
  2. Varm kokosoljen i en stor jerngryte.
  3. Tilsett sennepsfrø,karriblader (evt. laurbærblader), spisskummenfrø, garam masala, chilipulver og gurkemeie. La krydderne surre i et par minutter, slik at smakene får utvikle seg.
  4. Tilsett finhakket chili, ingefær, rødløk og hvitløk. Surr videre et par minutter til løken er blank.
  5. Tilsett linser og vann. Slå ned temperaturen og la det småputre i 15 minutter
  6. Tilsett fiskebiter og evt. rå campi og kokosmelk.
  7. Sett lokk på gryten og la det trekke i 10 min
  8. Smak til med salt og pepper. Rør inn limejuice og fersk koriander før servering.

Da er det bare å kose seg!