Kafékjeks med sjokoladebiter

Med både fiber og planteprotein nok til å tenke byggeklosser for kroppen mens ganen nyter smaken av deilige, sprø sjokoladekjeks

Med både fiber og planteprotein nok til å tenke byggeklosser for kroppen mens ganen nyter smaken av deilige, sprø sjokoladekjeks

Ingredienser

Kafékjeks med sjokoladebiter

5 dl kokte store hvite bønner/kokte kikerter, skylt og avrent

2 dl øko peanøttsmør/mandelsmør/ øko smør

0.5 dl havremelk/havremandelmelk/øko H-melk (velg det du foretrekker)

1 ts vaniljeekstrakt

2 ts bakepulver

1 dl øko lønnesirup/honning

1 klype havsalt

80 g mørk sjokolade i biter

Slik gjør du

Kafékjeks med sjokoladebiter

1.

Forvarm ovnen til 200gC.

2.

Ha alle ingrediensene i en bolle (unntatt sjokoladebitene) og kjør dem til en deig. Konsistensen avhenger av hvor mye væske du tilsetter og hvilken søtning du velger.

3.

Rør inn sjokoladebitene.

4.

Kle en stekeplate med bakepapir.

5.

Form en kule av en spiseskje kakedeig og sett den på bakepapiret med litt avstand imellom. Klapp kulene litt flate (1 cm tykke kjeks) etter 5 minutters steking. Deigen holder til ca. 15-20 kjeks – avhengig av hvor store du vil ha dem.

6.

Stekes midt i ovnen på 200gC i ca.15 minutter, til de er gylne.

7.

Avkjøles på rist.

Planteprotein fra nøttesmør og fiber fra belgfrukt er kanskje ikke det du tenker på når du forsyner deg med en chocolate-chip-cookie. Men etter byttetriksing så får du både fiber og planteprotein nok til å tenke byggeklosser for kroppen mens ganen nyter smaken av deilige sjokoladekjeks. Send med i lunsjboksen til barna – Mathea elsker disse!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Slik fryser du ned link
  • Er du allergisk mot avokado kan du erstatte med dette
  • Her er oppskrift på glutenfri pizzabunn.

Andre oppskrifter