Oppskrifter

Klassisk potetsalat

En superenkel potetsalat som lett blir hele familiens nye favoritt

Visste du at kokte, kalde poteter har mindre lett fordøyelig stivelse enn nykokte poteter? Og at glykemisk indeks senkes ytterligere når kalde potetbiter røres sammen med bønner, dressing og løk? Her har du en superenkel potetsalat som lett blir hele familiens nye favoritt. Med byggeklosser til både tarmbakterier, kropp og hjerne. Min majones er fri for kaliumsorbat og natriumbenzoat og smaker utrolig godt. Prøv du også!

Denne retten passer godt sammen med:

Les også: Kald potet er sunnere enn varm potet

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter fra serien «Made By Berit Nordstrand».

 

Ingredienser

porsjoner

Klassisk potetsalat

  • 5 poteter, store nypoteter med skall
  • 1 eske sorte bønner (285g)
  • ½ rødløk, finhakket
  • 3 stilker vårløk, finhakket
  • 5 ss rømme (1 dl)
  • 5 ss majones (1 dl) Made By Berit Nordstrand majones
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss eddik (eplecider-/hvitvins-)
  • sort pepper og havsalt etter smak

Slik gjør du

Klassisk potetsalat

  1. Vask potetene og kok dem møre.
  2. Avkjøl og del dem i passe terninger.
  3. Rens og finhakk rødløk og vårløk.
  4. Ha alle ingrediensene til dressingen i en bolle, rør og smak til med sennep, havsalt og pepper.
  5. Bland potetbiter, sorte bønner, hakket løk og dressing.
  6. Sett kaldt minst 2 timer så smakene får sette seg. Jeg pleier å la den stå i kjøleskapet over natten. Når potetsalaten skal serveres, så danderer du blandet grønn salat rundt kanten.