Oppskrifter

Kokosmakroner med sjokolade

Søte, saftige og veldig gode

Her får du oppskriften på noen små nytelser til kveldskosen når du har lyst på noe søtt og godt.

Eggehvite bidrar med alle de aminosyrene kroppen din ikke kan lage selv, de essensielle 8-9. Den har rikelig av en liten forgrenet aminosyre, leucine, som kan bedre opptaket av aminosyrer i musklene dine og aktivere oppbygging av muskelfibre. Det er jo flott for oss som begynner å nærme oss en alder hvor det kreves ekstra fokus både på kosten og på trening for å holde muskelmassen vedlike!

Kokosmakroner er enkle å lage og smaker utrolig godt. For mange er det ikke jul før disse er i hus og den er ofte en favoritt hos de aller minste.

Prøv også disse smarte oppskriftene:

(foto: Berre Studio)

 

Ingredienser

porsjoner

Kokosmakroner med sjokolade

  • 4 eggevitter
  • 250 g revet kokos
  • 100 g kokosblomstsukker
  • 80 g mørk sjokolade 80%, grovhakket

Slik gjør du

Kokosmakroner med sjokolade

  1. Forvarm ovnen på 175gC.
  2. Stivpisk eggehvitene.
  3. Skjær så forsiktig inn revet kokos og kokosblomstsukker med en slikkepott.
  4. Grovhakk sjokoladen og rør den inn.
  5. Form små boller av deigen og sett dem på en plate dekket med bakepapir.
  6. Stek kokosbollene i 20-30 minutter, til de er gylne. Steketiden varierer med størrelsen på bollene. De skal være litt seige inni.