Oppskrifter

Kremet fiskesuppe

Vi trenger 400 gram fisk/skalldyr per uke – og får hele 150 gram gjennom denne retten alene.

Du kan bruke det du har for hånden av fisk og skalldyr. Er det noen fiskestykker til overs fra en fiskemiddag har du nydelig kremet fiskesuppe til forrett neste dag om du vil. I tillegg får du 4 ulike sorter grønnsaker og den runde smaken gjennom helsebringende melkefett i både fløte og smør. Server gjerne fiskesuppen med hjemmelaget knekkebrød.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 2 gulrøtter
  • 1 fennikkel
  • 150g frosne grønne erter
  • 6 sjalottløk
  • 2ss smør til steking
  • 250 g filet av rød fisk (laks, ørret )
  • 250 g hvit fisk (steinbit, torsk, kveite osv.)
  • 100g rensede reker
  • 1 liter fiskekraft (bruk ev. fiskebuljongterning/ fiskefond)
  • 4ss mel
  • 4ss smør til gjevning
  • 2 dl fløte
  • 1 ss hvitvinseddik
  • salt/pepper etter smak

Hakk sjalottløk og kutt gulrøtter og fenikkel i små terninger. Fres løk og grønnsaker lett i pannen i 2 ss smør. Fordel de freste grønnsakene på 4 suppetallerkener.

Lag 1 liter fiskekraft (bruk ev.fiskebuljongterning/ fiskefond). Lag gjevning av 4 ss smør og 4 ss hvetemel. Spe med fiskekraften.

Del fiskestykkene i små terninger og trekk dem i fiskekraften i 5 minutter. Tilsett fløte og hvitvinseddik og smak til med salt og pepper. Rens rekene og fordel dem i hver tallerken. Øs den kremede fiskekraften og fisketerningene opp i hver suppetallerken.

Strø gjerne litt hakket gressløk på toppen og server med det samme.