Berits blogg

Kyllingbryst fylt med pesto

Denne smaksrike kyllingretten får tennene dine til å løpe i vann.

Pestokyllingen kan skives og serveres i taco, på toppen av en enkel  grønn salat, eller på en seng av spinatbygg som her. Rester av pestokylling er nydelig i lunsjboksen. Det å velge landkylling som har vært på beite, betyr en gunstigere fettsyresammensetning for deg og bedre dyrevern for kyllingen.

Godt for immunforsvaret

Immunstoff som lages for å fange virus og bakterier lages av både aminosyrer og fettsyrer. Et aktivert immunforsvar betyr i tillegg at mengder av hvite blodceller (leukocytter) må dele seg for å bli mange nok for å bekjempe invasjonen. Da kreves det byggeklosser til nye celler, vitaminarbeidslag, mineralverktøy, genbøker og dirigenter. Er du litt småsjuk eller begynnende forkjølet, så gjelder det altså som aldri før å kose seg med næringsrik mat. Et immunforsvar i aksjon krever økt tilførsel av variert protein og smart fett. Proteinrik kylling i kombinasjon med smarte fettsyrer fra olivenolje, nøtter og frø er flott for immunforsvaret.

I tillegg inneholder denne retten masse antioksidanter fra både cherrytomater, basilikum, løk, hvitløk og spinat.  For mange oksidanter («gnister» fra forbrenningen) gjør at dine hvite blodceller, «immunhæren» din, ikke svømmer og spiser like fort og bruker lenger tid på kampen mot virus og bakterier. Næringsfattig mat og raffinerte hvite kalorier kan bety et svekket immunforsvar. Da er det flott at fargerike grønnsaker, bær, urter og krydder kan beskytte deg mot gnister og styrke immunforsvaret ditt.

 

Ingredienser

porsjoner

Kyllingbryst fylt med pesto

  • 2 bryst av landkylling (250-300 g hver)
  • 300 g cherrytomater

Pesto

  • 75 g parmasan
  • 75 g valnøtter/pinjekjerner
  • 1 potte basilikumblader
  • 0.5 båter hvitløk
  • etter smak
  • 0.5 dl extra virgin oliven olje

Spinatbygg

  • 3 dl byggryn til bløtlegging / 2 poser forkokt byggris
  • 1 ss smør til steking
  • 1 hakket gul løk
  • 4 båter hvitløk
  • 200 gram spinatblader
  • 4 ss soyasaus (naturlig fremstilt)

Slik gjør du

Kyllingbryst fylt med pesto

  1. Legg kjøttet frem på kjøkkenbenken slik at det oppnår romtemperatur innen det kommer i ovnen.
  2. Lag grønn pesto: riv fersk parmesan og grovhakk hvitløken. Rist nøtter/kjerner i en stekepanne på middels varme. Bland alle ingrediensene i en bolle og miks i vei med en stavmikser. Du bruker 2-3 spiseskjeer per kyllingbryst og resten tar du vare på i en tett boks, så har du pesto til en salatvinaigrette eller dip senere i uken.
  3. Løft skinnet på kyllingbrystene forsiktig. Legg pesto som et jevnt lag under skinnet Gni brystet med olivenolje, litt sitronsaft, ørlitt mineralsalt og pepper.
  4. Stekes i ovnen på 170gC til de har fått en kjernetemperatur på 61gC. Har du ikke steketermometer, så er det ca.25 minutter i ovnen.
  5. Lag spinatbygg: Kok på forhånd bløtlagte byggryn eller forkokt byggris. Hakk løk og hvitløk og stek på middels varm panne i smør i 1-2 minutter. Vask spinatbladene og ha dem i stekepannen. Etter 2-3 minutter i pannen har spinatbladene falt sammen. Rør inn byggryn og soyasaus.
  6. Stek cherrytomatene i en stekepanne på middels varme i litt smør i 5 minutter.
  7. Skjær kyllingbrystene i skiver og dander dem på en seng av spinatbygg og med cherrytomater – bon appetitt!

 

Pesto

Spinatbygg