Oppskrifter

Lammegryte med kikerter og rotgrønnsaker

Til hverdag eller fest

Kjøtt fra beitedyr, fiberrike rotgrønnsaker, hvitløk, løk og kikerter er mat for bakterie-Mons. I denne lammegryta får du alt dette i passe porsjoner, og det er godt for både kroppen og for miljøet!

Prøv også:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien «Made By Berit Nordstrand».

 

Ingredienser

porsjoner

Lammegryte med kikerter og rotgrønnsaker

  • 600 g lammekjøtt i terninger (bok, nakke)
  • 3 ss flytende Rapskokos/Smøremyk Rapskokos til steking
  • 500 g kålrot, i terninger (1,5x1,5cm)
  • 2 store gulrøtter, i skiver (ca.175g)
  • 1 pastinakk, i terninger (ca.150g)
  • 0.5 dl extra virgin olivenolje
  • 200 g kikerter (1 kokte)
  • 2 gule løk, grovhakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • ½ rød chilli, hakket uten frø
  • 0.5 ts spisskummen
  • 1 ss karri
  • 1 ss tomatpurè
  • 100 g hakket soltørket tomat
  • 5 dl øko grønnsaksbuljong (1 ss øko buljongpulver + 0,5l vann)
  • jevning av 2 ss øko finmalt spelt + 0,5dl kaldt vann
  • havsalt og sort kvernet pepper etter smak
  • fersk hakket bladpersille og timian strøs over

Slik gjør du

Lammegryte med kikerter og rotgrønnsaker

  1. Skjær kjøttet i store terninger
  2. Varm en stekepanne og tilsett 2 ss smør.
  3. Brun kjøttet i gryta på moderat temperatur. Krydre med havsalt og sort, kvernet pepper.
  4. Hell kjøttet over i ei gryte.
  5. Grovhakk løken og la den surre i 1 ss smør til den er blank. Tilsett hvitløk, chili, spisskummen, tomatpurè, karri og soltørket tomat. La det surre i ett minutt før du slår grønnsaksbuljongen over. Slå det over kjøttbitene i gryta. Rens og hakk grønnsakene i biter og ha dem oppi gryta sammen med kikertene. La så gryta putre på lav temperatur i 30-40 minutter til grønnsakene er møre.
  6. Jevn til slutt gryta med meljevning om nødvendig. La putre i 10 minutter så melsmaken forsvinner. Smak til med havsalt og pepper og strø frisk timian og hakket bladpersille over ved servering.