Oppskrifter

Lammegryte med kikerter og rotgrønnsaker

Til hverdag eller fest

Kjøtt fra beitedyr, fiberrike rotgrønnsaker, hvitløk, løk og kikerter er mat for bakterie-Mons. I denne lammegryta får du alt dette i passe porsjoner, og det er godt for både kroppen og for miljøet!

Prøv også:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien «Made By Berit Nordstrand».

 

Ingredienser

porsjoner

Lammegryte med kikerter og rotgrønnsaker

  • 600 g lammekjøtt i terninger (bok, nakke)
  • 3 ss flytende Rapskokos/Smøremyk Rapskokos til steking
  • 500 g kålrot, i terninger (1,5x1,5cm)
  • 2 store gulrøtter, i skiver (ca.175g)
  • 1 pastinakk, i terninger (ca.150g)
  • 0.5 dl extra virgin olivenolje
  • 200 g kikerter (1 kokte)
  • 2 gule løk, grovhakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • ½ rød chilli, hakket uten frø
  • 0.5 ts spisskummen
  • 1 ss karri
  • 1 ss tomatpurè
  • 100 g hakket soltørket tomat
  • 5 dl øko grønnsaksbuljong (1 ss øko buljongpulver + 0,5l vann)
  • jevning av 2 ss øko finmalt spelt + 0,5dl kaldt vann
  • havsalt og sort kvernet pepper etter smak
  • fersk hakket bladpersille og timian strøs over

Slik gjør du

Lammegryte med kikerter og rotgrønnsaker

  1. Skjær kjøttet i store terninger
  2. Varm en jerngryte og tilsett 2 ss flytende Rapskokos/rapsolje til steking.
  3. Brun kjøttet i gryta, fordelt på to omganger. Krydre med havsalt og sort, kvernet pepper.
  4. Ta kjøttet over i ei skål og sett til side.
  5. Grovhakk løken, ha den i gryta og la den surre i 1 ss rapskokos til den er blank. Tilsett hvitløk, chilli, spisskummen, tomatpurè, karri og soltørket tomat. La det surre i ett minutt før du tilsetter kokte kikerter og slår grønnsaksbuljongen over. La gryta putre i 1time med kjøttbitene oppi. Imens ovnsbaker du rotgrønnsaker, evt. du koker terningene med i gryta.
  6. Forvarm ovnen til 200gC. Vask og skrubb gulerøtter, pastinakk og kålrot og skjær dem i små terninger. Ha dem i en skål, slå extra virgin olivenolje over og ovnsbak i en ildfast form til møre ca. 20 minutter. Du bruker i prinsipp de grønnsakene du måtte ha i huset, prøv gjerne også med gresskar.
  7. Jevn gryta med meljevning om nødvendig. La putre i 10 minutter så melsmaken forsvinner. Tilsett så de ovnsbakte rotgrønnsakene, smak til med havsalt og pepper og strø frisk timian og hakket bladpersille over ved servering.