Oppskrifter

Lavkarbo-brød

Med næringsrikt mel blir brød både kjempesunt og utrolig godt!

Lavkarbo-brød fulle av sunne frø

Brød kan inneholde mange helsebringende nøtter, frø og korn med viktige vitaminer, mineraler og naturlig sunt fett.

Baker du selv, kan du unngå glutenberiket mel, salt og unødvendige tilsetningsstoffer.

Dette brødet er supert, spesielt for de som reagerer på mye hvitt mel. Brødet er svært fiberrikt og gir derfor et stabilt blodsukker og en god metthetsfølelse som varer. Det er et gjærfritt brød, kompakt og saftig. De aller fleste ingredienser kan du få økologisk.

Lavkarbo-brød

Dette trenger du:

  • 4 egg
  • 1,5 dl rømme
  • 6 dl hvetekli
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 4 ss linfrø (helst knuste – da får du gevinst av den sunne oljenen)
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 3 ss smeltet smør 

Fremgangsmåte:

Visp eggene sammen først, og bland så bare i resten. Helles i en brødform; det blir lettere å få ut hvis du kler den med bakepapir. Stekes i 175 grader i ca. 60 min på nederste rille.

Jeg synes disse blir veldig gode, smaksrike og saftige.