Matheas lunsjglass

Min datter Mathea elsker sine lunsjglass. Lag på lag med frosne blåbær, skivet banan, hjemmelaget granola (eller kjøpt), chiapudding, Yokos plantebasert yoghurt, ananas og kiwi. Husk å sende med en lang skje, slik at alle lagene kan nytes sammen. Bon appetitt!

Min datter Mathea elsker sine lunsjglass. Lag på lag med frosne blåbær, skivet banan, hjemmelaget granola (eller kjøpt), chiapudding, Yokos plantebasert yoghurt, ananas og kiwi. Husk å sende med en lang skje, slik at alle lagene kan nytes sammen. Bon appetitt!

Ingredienser

Matheas lunsjglass

1.25 dl kokosmelk

1 ss chiafrø

0.5 ss honning, flytende

0.063 ts vaniljefrø (evt. vaniljesukker)

0.5 dl frosne blåbær

0.5 banan, i skiver

0.5 dl BN granola

0.5 dl Yokos plantebasert yoghurt (eller gresk yoghurt, men da er den ikke melkefri)

0.5 kiwi, i biter

0.5 skive ananas, i biter

Slik gjør du

Matheas lunsjglass

1.

Rør sammen kokosmelk, chiafrø, honning og vaniljefrø til chiapudding i en skål. Sett denne kaldt.

2.

Skiv opp bananen, skrell kiwi og ananas og del dem i passe biter. Resten av ananasen deler du opp i småbiter og lagrer i et tett glass i kjøleskapet til senere bruk.

3.

Finn frem 2 passende glass med tette lokk.

4.

Fyll chiapuddingen nederst i glasset, så frosne blåbær.

5.

Legg bananskivene rundt kanten på glasset og flyll granolaen i midten.

6.

Ha Yokos (eller gresk yoghurt) i ett fint lag oppå granolaen og topp det hele med kiwi og ananas. Sett på lokket og oppbevar lunsjglasset i kjøleskapet til du sender det med på skole og jobb. Send med en lang skje, slik at alle lagene kan nytes sammen. Bon appetitt!

Likte du dette innlegget? Husk at du enkelt kan melde deg på mitt gratis nyhetsbrev uten forpliktelser og motta ukentlige oversikt over kommende events, enkle mattips, oppskrifter og mye mer.

 Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter