Berits blogg

Matpakkemagi med wraps

Har du lyst på litt matpakke-inspirasjon? Wraps i mange varianter er både enkelt, velsmakende og næringsrikt. Du kan fylle wraps med både fettsyrer, proteiner og...

Har du lyst på litt matpakke-inspirasjon? Wraps i mange varianter er både enkelt, velsmakende og næringsrikt. Du kan fylle wraps med både fettsyrer, proteiner og plantestoffer kroppen trenger og oppnå mer energi, bedre konsentrasjon og en behagelig effekt på humøret. 

Med wraps kan du raskt trylle frem både mellommåltider og lunsjpakker med fullverdig næring, samtidig som det er lett å lure inn litt mer bladgrønt i slike måltider. Sett frem skåler med ingrediensene og alle i familien kan lage seg sin egen personlige vri. Middagsrester av både kjøtt og fisk egner seg flott i wraps!

La fargerike wraps skape litt matpakkemagi!

Basisoppskrift matpakkewraps:

  1. Wrap (potetkake, lompe, fullkorns taco-lefse etc.)
  2. Naturlig fett smøres utover wrapen (rømme/ rømmedip, most avokado/ avokadodip, aioli, majones, et tynt lag med godt smør, en smørbar naturell ost etc.)
  3. En håndfull bladgrønt strøs over det hele (salatblader, babyspinat, rukkola etc.)
  4. Andre grønnsaker, gjerne med ulike farger (sukkererter, agurk, rødløk, paprika, soltørkede tomater, raspet gulrot, råkost eller rødbeter etc.)
  5. Proteinkilde (kokt laks, røkt laks, stekt kylling, kjøttpålegg, ost eks. fetaost, cottagecheese, nøttesmør, hummus, skiver av kokt egg, eggesalat etc.)
  6. Urter (dill, basilikum, koriander, persille, sitronmelisse, pesto etc.)

Tre varianter som er lett å bli glad i:

1. Laksewrap med aioli, hakket rødløk, blandet salat (prøv eks. rukkola og babyspinat), agurkstaver, grovhakkede sukkererter og fersk dill.
2. Kyllingwrap med remser av stekt kylling, avocadodip, hakket soltørket tomat, fetaost, strimler av paprika, blandet salat og noen blader fersk basilikum
3. Eggewrap med majones, vårløk, blandet salat, agurkstaver og hakket stangselleri

Slik går du frem:

Smør 1-2 spiseskjeer rømme, aioli eller en annen flott kilde til naturlig fett på en potetkake. Strø en god håndfull bladgrønt utover potetkaken. Fordel så resten av fyllet gjevnt utover langs potetkakens diameter. Brett inn kantene, men ikke bunnen, slik at du får en rull. En potetkake eller lefse er for liten til å lage en klassisk tortillawaps-pakke av, men en rull ble flott!

Rull wrapsen inn i matpapir og brett inn papirkantene i bunn og topp, slik at fyllet ikke renner ut. Sett på en frysetape. Skriv gjerne en hyggelig hilsen til deg selv eller andre på frysetapen.

Så er det bare å kose seg med smaksrike wraps – helt magisk på smak og med byggeklosser både kropp og gane kan like.

wraps