Oppskrifter

Mørk sjokolade med revet appelsin, chili og tørkede bær

En ren og sann nytelse

Mørk sjokolade kan telle som en grønnsak ved å tilføre deg flere typer plantestoffer. I din jakt på grønnsaksfarger, er det flott at noen få biter mørk sjokolade også kan bidra.

Denne snacksen ble laget i tv-serien «Bra godt» på TV 2. Bli gjerne med i Facebook-gruppen «Bra godt» for flere oppskrifter, tips og byttetriks.

Synes du mørk sjokolade 86% smaker bittert? Da kan du heller tenke på at slik sjokolade er medisin for kroppen. Det er den kraftige antioksidanten epicatechin som smaker mest bittert, og epicatechin har kraftigst helseeffekt.

  • Visste du at mørk sjokolade 86% kan senke det farlige kolesterolet LDL hos hjertesyke? (ref 2010 Am J Clin Nutr)
  • Visste du at 50 g per dag kan redusere blodtrykket, både systolisk og diastolisk? (ref 2010 Metaanalyse Am J Clin Nutr)
  • Visste du at mørk sjokolade kan redusere risiko for hjertekarsykdom og slag ? (ref. BMJ 2011)

Prøv også disse nytelsene:

 

Ingredienser

Mørk sjokolade med revet appelsin, chili og tørkede bær

  • 2 plater mørk sjokolade 80%
  • zest/strimlet skall av 1 øko sitron
  • ristede gresskarkjerner/mandler og havsalt
  • frysetørrede bær
  • revet kokos
  • lakrispulver
  • granola

Slik gjør du

Mørk sjokolade med revet appelsin, chili og tørkede bær

  1. Legg sjokoladeplatene på en stekeplate kledd med bakepapir
  2. Sett stekeplaten inn i ovnen på 50gC med døren åpen
  3. Når du ser platene såvidt begynner å smelte, så tar du dem ut og strør på ønsket topping som vist på bildet