Mørk sjokolade med revet appelsin, chili og tørkede bær

Mørk sjokolade kan telle som en grønnsak ved å tilføre deg flere typer plantestoffer. I din jakt på grønnsaksfarger, er det flott at noen få biter mørk sjokolade også kan bidra.

Mørk sjokolade kan telle som en grønnsak ved å tilføre deg flere typer plantestoffer. I din jakt på grønnsaksfarger, er det flott at noen få biter mørk sjokolade også kan bidra.

Ingredienser

2 plater mørk sjokolade 80%

1 øko sitron, zest/strimlet skall

ristede gresskarkjerner/mandler og havsalt

frysetørrede bær

revet kokos

lakrispulver

granola

Slik gjør du

1.

Legg sjokoladeplatene på en stekeplate kledd med bakepapir.

2.

Sett stekeplaten inn i ovnen på 50gC med døren åpen.

3.

Når du ser platene såvidt begynner å smelte, så tar du dem ut og strør på ønsket topping som vist på bildet

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Denne snacksen ble laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2. Bli gjerne med i Facebook-gruppen “Bra godt” for flere oppskrifter, tips og byttetriks.

Synes du mørk sjokolade 86% smaker bittert? Da kan du heller tenke på at slik sjokolade er medisin for kroppen. Det er den kraftige antioksidanten epicatechin som smaker mest bittert, og epicatechin har kraftigst helseeffekt.

  • Visste du at mørk sjokolade 86% kan senke det farlige kolesterolet LDL hos hjertesyke? (ref 2010 Am J Clin Nutr)
  • Visste du at 50 g per dag kan redusere blodtrykket, både systolisk og diastolisk? (ref 2010 Metaanalyse Am J Clin Nutr)
  • Visste du at mørk sjokolade kan redusere risiko for hjertekarsykdom og slag ? (ref. BMJ 2011)

Prøv også disse nytelsene:

Andre oppskrifter