Oppskrifter

Muffins med Smøremyk sjokoladekrem

Nyt saftige sjokolademuffins med kokos og en deilig sjokoladekrem som smelter på tunga.

Kremen lager du av Smøremyk Rapskokos, kakao og kremost naturell. Sjokoladekremen med et hint av vanilje og kaffe egner seg både til liten og stor.

TIPS: Ønsker du oppskriften gluten- og melkefri, så bytter du yoghurt naturell til kokosmelk og øko spelt til mandelmel, hirse eller bokhvetemel.

Prøv også disse smarte og kjempegode oppskriftene:

 

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien «Made By Berit Nordstrand».

 

Ingredienser

Muffins

  • 3 ss kakao
  • 1 dl kokende vann
  • 1 egg
  • 75 g kokosblomstsukker
  • 1.5 dl yoghurt naturell/gresk yoghurt
  • 125 g øko spelt
  • 1 ts bakepulver
  • 50 g kokosmasse
  • 1ts vaniljesukker/1/4ts vaniljefrø

Sjokoladekrem

  • 50 g Smøremyk Rapskokos
  • 3 ss kakao
  • 2ts vaniljesukker/vanileekstrakt/1/2ts vaniljefrø
  • 1 beger kremost naturell (100g)
  • 0.5 dl kokosblomstsukker
  • 2 ss sterk kaffe (espresso)
  • 1 klype havsalt

Slik gjør du

Muffins

  1. Forvarm ovnen til 175gC.
  2. Bland de tørre ingrediensene.
  3. Rør ut kakaoen i kokende vann.
  4. Visp egget sammen med kokosblomstsukkeret og rør i yoghurten og kakaorøren.
  5. Bland så inn de tørre ingrediensene litt etter litt.
  6. Fyll røren i 10-12 muffinsformer og stek midt i ovnen i ca.20 minutter.
  7. Avkjøl på rist.

Sjokoladekrem

  1. Pisk sammen alle ingrediensene til sjokoladekremen.
  2. Fyll kremen i en sprøytepose og topp hver muffins med en passe mengde krem.