Oppskrifter

Muslibar – rå næringsbombe

Proteinrik og fiberrik mat i farten kan bidra til å stabilisere både vekt og blodsukker.

Frø, kjerner og gryn kan bidra med både protein, fiber, naturlig fett og en masse vitaminer og mineraler per kalori.

Disse er ikke stekt, slik at skjøre, helsebringende fettsyrer bevares best mulig. Naturlig søtsmak fra dadler og honning gjør disse saftige bitene til smakfulle næringsbomber.

Legg dem i lunsjboksen, ha en liten pose på lur i veska eller stresskofferten. Nydelig som møtemat om møtene varer og rekker og magen begynner å bråke…

Dette trenger du:

  • 2,5 dl  havregryn
  • 2,5 dl kokos
  • 1,5 dl malt quinoa eller hvetekim
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 2 dl hakkede tørkede dadler
  • 50 g smør
  • 40 g kokosfett
  • 0,5 dl honning

 

Det fleste ingredienser er tilgjengelig i økologisk variant – herlig, blant annet for å slippe å tenke på rester av kjemikalier eller unødvendige tilsetninger/ konserveringsmidler.

Dekk langpannen i ovenen med bakepapir. Rist havregryn, kokos, sesamfrø, solsikkefrø og gresskarkjerner lett på moderat temperatur i en tørr stekepanne. Kun til du kjenner mild nøtteaktig lukt, dvs.5-6 minutter. Avkjøl og tilsett hakkede dadler.

Smelt smøret/kokosfettet på lav temperatur i en kjele og rør inn honningen. Rør i 2-3 minutter til det er godt blandet. Tilsettes det tørre og bland godt.

Spre muslibardeigen utover i langpannen og press hardt med en metallskje. Avkjøl. Del opp med pizzakniv til passe småbiter. Holdbar i kjøleskapet i en lufttett boks opptil en uke.

TIPS: varier med å tilsette hakket mørk sjokolade, ulike typer tørket frukt (aprikos/fiken/rosiner), mørk sjokolade, nøttesmør av mandler, hasselnøtter eller peanøtter og andre typer frø. Forsøk også gjerne med smaker av krydder som både kanel og kardemomme, eller litt vaniljeekstrakt  om du vil. Noen liker også et hint av salt eller litt chili i muslibaren for en litt mer voksen smak.