Oppskrifter

Myke smørkjeks med hvite bønner

Med fiber som demper blodsukkertoppene og tilfredsstiller våre gode venner tarmbakteriene.

Disse myke smørkjeksene falt virkelig i smak hos Mathea og hennes venninner. De er mektige, så det holder med en kjeks på tefatet når du serverer en kopp kaffe. Hvite bønner i deigen gir saftighet til kjeksene, mer metthetsfølelse til magen og fiber som demper blodsukkertoppene og tilfredsstiller våre gode venner tarmbakteriene.

Prøv også disse smarte nytelsene når du får lyst på noe godt:

 

 

Ingredienser

Myke smørkjeks med hvite bønner

  • 200 g øko smør (jeg brukte Rørossmør)
  • 100 g kokosblomstsukker
  • 200 g øko spelt, finmalt
  • 1 boks hvite bønner (230g avrent og skylt)
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljeekstrakt (evt.vaniljesukker)

Slik gjør du

Myke smørkjeks med hvite bønner

  1. Forvarm ovnen til 180gC
  2. Ta frem smøret slik at det er temperert.
  3. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør dem til en jevn deig.
  4. Form små kuler med en skje og trykk kulene flate med en gaffel, slik at du får et stripemønster på kjeksene. Dypp gaffelen i vann om den klisser seg fast i deigen.
  5. Stek kjeksene på midterste rille i 12-14 min til gylne.
  6. Kjeksene skal bli litt myke inni, og de smaker aldeles nydelig.