Myke smørkjeks med hvite bønner

Disse myke smørkjeksene falt virkelig i smak hos Mathea og hennes venninner. De er mektige, så det holder med en kjeks på tefatet når du serverer en kopp kaffe. Hvite bønner i deigen gir saftighet til kjeksene, mer metthetsfølelse til magen og fiber som demper blodsukkertoppene og tilfredsstiller våre gode venner tarmbakteriene.

Disse myke smørkjeksene falt virkelig i smak hos Mathea og hennes venninner. De er mektige, så det holder med en kjeks på tefatet når du serverer en kopp kaffe. Hvite bønner i deigen gir saftighet til kjeksene, mer metthetsfølelse til magen og fiber som demper blodsukkertoppene og tilfredsstiller våre gode venner tarmbakteriene.

Ingredienser

200 g øko smør (jeg brukte Rørossmør)

100 g kokosblomstsukker

200 g øko spelt, finmalt

1 boks hvite bønner (230g avrent og skylt)

2 ts bakepulver

2 ts vaniljeekstrakt (evt.vaniljesukker)

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 180gC.

2.

Ta frem smøret slik at det er temperert.

3.

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør dem til en jevn deig.

4.

Form små kuler med en skje og trykk kulene flate med en gaffel, slik at du får et stripemønster på kjeksene. Dypp gaffelen i vann om den klisser seg fast i deigen.

5.

Stek kjeksene på midterste rille i 12-14 min til gylne.

6.

Kjeksene skal bli litt myke inni, og de smaker aldeles nydelig.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse smarte nytelsene når du får lyst på noe godt:

Andre oppskrifter