Oppskrifter

Nordstrands fiskesuppe

Både lettvindt og supergod - prøv!

Har du lyst på fiskesuppe, men synes det tar for lang tid i en hektisk hverdag? Vel, her får du oppskriften til min favoritt-hverdags-fiskesuppe som det tar 20 minutter å lage. Har du ikke 20 minutter, så flytt middagen til kvelds og spis kveldsmat i den mest hektiske tiden på ettermiddagen. Nyt fiskesuppen til kvelds, dekk bordet litt ekstra hyggelig og – lev!

Omkring halvparten av oss spiser fisk sjeldnere enn 2 ganger per uke, og barn og unge faktisk enda sjeldnere.

Nydelig fisk og sjømat gir mye muskelmasse per kalori, gjør det lettere å lære og huske, løfter humøret, gir en langvarig metthetsfølelse og en bedre vekt-kontroll. Både blodtrykk og ugunstig fett i blodet kan reduseres. Fisk kan også dempe betennelser, styrke immunforsvaret og muligens forebygge  demens. Tenk at noe så lettvint og godt kan ha slik helsekraft!

Fisk og sjømat inneholder en rekke nyttige næringsstoffer, men bare noen av dem er undersøkt i forhold til effekt på helsen. Studier viser at ren fisk virker bedre i kroppen enn det enkelte næringsstoff tatt i form av kosttilskudd.

Ferske blåskjell er tilgjengelig året rundt og de er magiske å trekke kraft på til fiskesuppe. Lag en stor porsjon fiskesuppe og be hjem gjester, eller ha fiskesuppe rester som «saus» til et fiskestykke senere i uken.

 

Ingredienser

porsjoner

Nordstrands fiskesuppe

  • 9 dl vann
  • 3 dl eplejuice/hvitvin
  • 2 løk, hakket
  • 1 purreløk, hakket
  • 1 kg blåskjell (ett nett)
  • 700 g fiskefillet
  • 200 g rensede reker
  • 3 dl fløte
  • 2 ts maisstivelse
  • 1 ts havsalt/ mineralsalt
  • 1 ss paprikakrydder
  • 1 ts hel fennikkel, knust
  • 0.5 ts kajennepepper
  • 1 neve hakket gressløk

Slik gjør du

Nordstrands fiskesuppe

  1. Vask og rens blåskjellene, dvs. kast de som er åpne. Vask purren og finhakk den. Rens og finhakk løken.
  2. Ha vann, hvitvin/eplejuice, hakket løk og blåskjell i en stor kjele. Kok opp og trekk i 2-3 minutter under lokk.
  3. Ta opp blåskjellene med en fiskespade og ha dem over i en bolle. Rens dem, eller sett dem til side om du vil beholde skjellene på.
  4. Del fiskefileten i 1 cm store terninger. Ha den i kjelen sammen med reker, hakket purreløk, gressløk, fløte og krydder. Gi suppen et oppkok og la trekke.
  5. Jevne med maisstivelse utrørt i kaldt vann (0,5 dl).
  6. Smak evt. til med litt sitronsaft.

Bon appetitt!