Sjokoladepålegg

Det er jo godt med sjokoladepålegg! Mens butikkkjøpte varianter kan ha oppimot 60% sukker, og planteoljer som ikke er gunstige for kroppen din, så er denne oppskriften full av byggeklosser.

Det er jo godt med sjokoladepålegg! Mens butikkkjøpte varianter kan ha oppimot 60% sukker, og planteoljer som ikke er gunstige for kroppen din, så er denne oppskriften full av byggeklosser.

Ingredienser

350 g hasselnøtter

5 ss kakaopulver

1.2 dl mandelmelk / havremelk / kokosmelk

1 ts vaniljeekstrakt

0.5 dl blomsterhonning eller lønnesirup

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 175 °C.

2.

Spre nøttene utover en stekeplate og stek midt i ovnen i 8 minutter.

3.

Ha nøttene over i en foodprosessor / blender og kjør dem på full hastighet til nøttesmør. Stopp innimellom og skrap ned nøttebiter langs veggene på bollen.

4.

Tilsett resten av ingrediensene og kjør blenderen på full hastighet til jevn konsistens.

5.

Oppbevares i lufttett krukke. Holdbar i kjøleskap i en uke.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Nøttesjokoladepålegget får fin sødme fra honning eller lønnesirup, som spiller på lag med plantekraft fra både nøtter og sjokolade og blir til helsekraft i kroppen din.

Dette er smaker som kan nytes hver eneste dag!

Denne oppskriften er også vegan.

Andre oppskrifter