Oppskrifter

Nudelsuppe med kylling

Enkel, rask og kjempegod suppe!

Har du kylling-rester i kjøleskapet så prøv denne smaksrike nudelsuppen. Eller server den vegan med kikerter og brokkolibuketter istedenfor kjøtt. Jeg bruker opp rester av både bønner, paprika og hakket løk om jeg har det i kjøleskapet. Kjøper du glutenfri soyasaus så kan retten også bli glutenfri. Enkelt, raskt og kjempegodt!

Nyt gjerne suppen med:

 

Ingredienser

porsjoner

Nudelsuppe med kylling

  • 200 g kylling, i strimler
  • 200 g nudler av brun ris, bokhvete eller egg (ukokt)
  • 1 rødløk, i tynne skiver
  • 2 vårløk, i tynne skiver
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 rød chili, finhakket (uten frø)
  • 1 ts revet fersk ingefær
  • 1,2 l vann
  • 0.5 dl soyasaus, naturlig fermentert (glutenfri)
  • 2 ss tahini (eller sesamolje)
  • 1/2 lime, saften av
  • 1 håndfull frisk koriander, hakket
  • kvernet sort pepper
  • kyllingkraft/øko kyllingfond etter smak (kan kuttes)
  • 3ss sesamfrø, ristet i tørr stekepanne

Slik gjør du

Nudelsuppe med kylling

  1. Del opp kyllingrester og grønnsaker. Fres kyllingrestene raskt i en stekepanne til den tar litt farge.
  2. Kok opp vannet og tilsett soyasaus.
  3. Tilsett deretter eggnudlene (ukokt), grønnsakene, ingefær, og chili, og la det trekke i ca 5 minutter. Tilsett eventuelt litt kyllingkraft/kyllingfond hvis du har.
  4. Tilsett kyllingen når det er et par minutter igjen.
  5. Smak til med limesaft og pepper.
  6. Server nudelsuppen rykende varm med fersk koriander og ristede sesamfrø som topping. Gjerne tilbehør av knekkebrød/grovt brød og smør.