Oppskrifter

Nugatti

Hvem sa at nugatti er usunt?

Det er jo godt med sjokoladepålegg! Mens butikkjøpte varianter kan ha oppimot 60% sukker, og planteoljer som ikke er gunstige for kroppen din, så er denne oppskriften full av byggeklosser. Dette hjemmelagede pålegget kan du spise med god samvittighet.

Denne oppskriften er hentet fra boken «Verdens beste familiekokebok» som er skrevet av Kjartan Skjelde og Berit Nordstrand.

Prøv også:

 

 

Ingredienser

Nugatti

  • 200 g nøtter eller mandler
  • 5 ss honning
  • 1 dl vann
  • 100 g smør
  • 100 g mørk sjokolade
  • 1 ss kakao
  • 2 ss olivenolje
  • en liten klype salt

Slik gjør du

Nugatti

  1. Sett stekeovnen på 180 C.
  2. Rist mandlene eller nøttene i en tørr panne i 6-8 minutter. De ferdigstekte nøttene kan gnis i en kjøkkenhåndduk for å fjerne skallet om ønskelig.
  3. Kok opp vann og smør, tilsett honning, og bland dette med nøttene i en kjøkkenmaskin. Kjør dette til en jevn masse.
  4. Brekk opp sjokolade og tilsett den sammen med kakao, olje og salt.
  5. Kjør videre til slett pålegg