Oppskrifter

Oppned eplehonningkake

Saftig og aldeles nydelig på smak

Høsten er her over det ganske land og vi kan endelig begynne å høste av flere typer frukt og grønnsaker. Epler er en av dem. Enten du er den heldige eier av et epletre eller ei, så tror jeg vi kan være enig i at det er få ting som smaker så godt som et stykke lun eplekake med litt håndpisket krem eller en kule vaniljeis. Denne kaken blir ekstra god med sitt lokk av sprø, karameliserte mandler og et nydelig hint av honning.

Prøv også disse nydelige oppskriftene:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien «Made By Berit Nordstrand».

 

Ingredienser

Honningsaus

  • 180 g honning
  • 5 ss flytende Rapskokos, romtemperert
  • 0.5 ts vaniljeekstrakt
  • 0.5 ts kanel
  • en klype salt
  • 150 g mandler, grovhakkede

Kakerøre

  • 150 g øko, finmalt spelt (evt.glutenfritt mel)
  • 1.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 100 g flytende Rapskokos
  • 100 g kokosblomstsukker/rårørsukker
  • 2 ss appelsinjuice
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 store øko egg

Eplene

  • 4 usprøytede epler (ca.400g eplebiter)
  • 1.5 ts kanel
  • 3 ss kokosblomstsukker/rårørsukker

Slik gjør du

Honningsaus

  1. Forvarm ovnen til 175gC og sett risten midt i ovnen.
  2. Kle en rund kakeform på 25-26cm i diameter med bakepapir både i bunnen og langs sidene. Rist de grovhakkede mandlene lett i en stekepanne, sett til side.
  3. Bland honning, flytende Rapskokos, vanilje, kanel og salt i en bolle. Rør inn de ristede mandelbitene. Hell sausen i kakeformen og sett formen kaldt mens du lager kakerøren.
  4. Bland mel, bakepulver og salt i en medium bolle og sett til side.
  5. Finn en stor bakebolle og pisk sammen flytende Rapskokos, kokosblomstsukker, appelsinjuice, vaniljeekstrakt og egg. Sett til side.
  6. Kutt eplene i små terninger (ca.1 cm). Ha terningene i en skål, ha kanel og kokosblomstsukker i skålen og bland godt.
  7. Bland de tørre ingrediensene til kakebunnen med de våte i den store bakebollen. Ta frem kakeformen og slå halvparten av kakerøren i formen. Bre det utover til et tynt lag over honningsausen. Strø så halvparten av eplebitene utover kakerørelaget. Så resten av kakerøren. Strø så resten av eplene over til slutt. Kakerøren hever seg under steking og dekker eplebitene.
  8. Stek kaken på midterste rille i ovnen i ca.55 minutter eller til gylden brun. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg litt før du tar den ut av formen. Du fjerner så kakeformens kant, legger kakefatet opp-ned på toppen og vender kaken over på kakefatet så honninglaget kommer opp. Det er derfor kaken heter oppnedkake. Så serverer du kaken kald eller varm sammen med en kule god vaniljeis eller litt gresk yoghurt.

Kakerøre

Eplene