Oppskrifter
Nydelig ostekake
med havre og kokos
Kaken er uten gluten og melk så alle kan kose seg. Den elskes av både liten og stor og du slipper masse kakerester dagen derpå. Kakene kan lages flere dager før den skal serveres og holder seg godt i kjøleskapet. Da er det bare å pynte med pasjonsfrukten og kose seg.
Nyt også:
Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien «Made By Berit Nordstrand».
Ingredienser
porsjoner
Paibunn
- 2 dl havregryn
- 1 dl revet kokos
- 1 ts kanel
- 1/4 ts kardemomme
- 1/8 ts muskatnøtt
- 1/4 ts malt stjerneanis
- 3 ss kokosblomstsukker
- 1 dl flytende Rapskokos
Fyll
- 400 ml øko kokosmelk
- 2 dl mandelmelk (evt. annen valgfri melk)
- 1 dl kokosblomstsukker/1/2 dl honning
- 1 ts vaniljefrø/ frøene av 2 vaniljestenger
- 1 lime, saften
- 1 øko sitron, saften og revet skall
- 5 plater gelatin (1 ts pulver tilsvarer 1 plate gelatin)
- 3 pasjonsfrukt og noen sitronmelisseblader til pynt.
Slik gjør du
Paibunn
- Bland det tørre i en foodprosessor.
- Ha i flytende rapskokos og kjør sammen til en løs deig.
- Fordel bunnen i 6 former. Jeg satte 6 kakeringer på et fat (se bildet), men da lekker det ut litt fyll før det stivner. Bruk små kakeformer om du har, eller lag dem i gjennomsiktige glass, de skal jo ikke stekes.
Fyll
- Varm mandelmelken.
- Rør ut 5 ts gelatinpulver i 10 ss lunkent vann. La det svelle noen minutter før du pisker inn den varme mandelmelka.
- Press saften ut av limen, riv det ytterste av sitronskallet med et zestjern og press sitronsaften.
- Ha mandelmelkblandingen, kokosmelka, sitron- og limesaften, vaniljefrøene og litt havsalt i en bolle. Pisk det godt sammen.
- Ha fyllet over i kakeformene og sett formene i kjøleskapet over natten.
- Rens pasjonsfrukt og pynt med pasjonsfrukt, litt smeltet sjokolade, et dryss av melis og litt sitronmelisse eller mynteblader.
Kakene er holdbare i kjøleskap i 4-5 dager.