Oppskrifter

Ostekake med havre og kokos

Overask med denne nydelige, friske ostekaken som porsjonsdesserter til 17.mai.

Kaken er uten gluten og melk så alle kan kose seg. Kaken elskes av både liten og stor og du slipper masse kakerester dagen derpå. Kakene kan lages flere dager før festen og holder seg i kjøleskapet til den store dagen. Da er det bare å pynte med pasjonsfrukten og kose seg.

Nyt også:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien «Made By Berit Nordstrand».

 

Ingredienser

porsjoner

Paibunn

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl revet kokos
  • 1 ts kanel
  • 1/4 ts kardemomme
  • 1/8 ts muskatnøtt
  • 1/4 ts malt stjerneanis
  • 3 ss kokosblomstsukker
  • 1 dl flytende Rapskokos

Fyll

  • 400 ml øko kokosmelk
  • 2 dl mandelmelk (evt. annen valgfri melk)
  • 1 dl kokosblomstsukker/1/2 dl honning
  • 1 ts vaniljefrø/ frøene av 2 vaniljestenger
  • 1 lime, saften
  • 1 øko sitron, saften og revet skall
  • 5 plater gelatin (1 ts pulver tilsvarer 1 plate gelatin)
  • 3 pasjonsfrukt og noen sitronmelisseblader til pynt.

Slik gjør du

Paibunn

  1. Bland det tørre i en foodprosessor.
  2. Ha i flytende rapskokos og kjør sammen til en løs deig.
  3. Fordel bunnen i 6 former. Jeg satte 6 kakeringer på et fat (se bildet), men da lekker det ut litt fyll før det stivner. Bruk små kakeformer om du har, eller lag dem i gjennomsiktige glass, de skal jo ikke stekes.

Fyll

  1. Varm mandelmelken.
  2. Rør ut 5 ts gelatinpulver i 10 ss lunkent vann. La det svelle noen minutter før du pisker inn den varme mandelmelka.
  3. Press saften ut av limen, riv det ytterste av sitronskallet med et zestjern og press sitronsaften.
  4. Ha mandelmelkblandingen, kokosmelka, sitron- og limesaften, vaniljefrøene og litt havsalt i en bolle. Pisk det godt sammen.
  5. Ha fyllet over i kakeformene og sett formene i kjøleskapet over natten.
  6. Rens pasjonsfrukt og pynt med pasjonsfrukt, litt smeltet sjokolade, et dryss av melis og litt sitronmelisse eller mynteblader.

Kakene er holdbare i kjøleskap i 4-5 dager.