Video

Ovnsbakte rødbeter

Rødbete er rimelig «superfood» som passer ypperlig til ovnsbaking.

Rødbete er rimelig «superfood» som passer ypperlig til ovnsbaking. Da blir den saftig og søt, og som oftest godt likt selv av barn som er mer følsomme for bittersmak.

Mens vi koser oss med sødmen i en ovnsbakt rødbete fyller vi kroppene våre med kraftige antioksidanter, flere ulike vitaminer (folat, B, C, E) og rikelig med mineraler som både kalsium, jern, kalium, magnesium, kopper, fosfor og sink.

Server ovnsbakte rødbeter som tilbehør til et stykke kjøtt eller stekt fisk, eller nyt retten akkurat slik den er.

Prøv også:

Dette innlegget er laget i samarbeid med Matmerk og Økoprat.

    • BØKER
      forside sukkerkok for webside

      SUKKERKOK I HODET

      Sukkerkok i hodet er basert på historier Berit har funnet på for å forklare sammenhengen mellom mat og trivsel for sine egne barn.

 

Ingredienser

porsjoner

  • 3-4 rå rødbeter i terninger
  • 2-4 ss extra virgin olivenolje
  • smak til med havsalt og pepper
  • Finhakket hvitløk, timian eller andre urter om ønskelig

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 175 ° C.
  2. Kutt opp rødbeter i centimeterstore terninger. Ha bitene over i en ildfast form.
  3. Dryss over litt havsalt, pepper, finhakket hvitløk og timian. Ha olje over grønnsaksbitene.
  4. Stekes i ca. 20 min.

Tips! Strø over noen cashewnøtter (en håndfull) utover formen og riv litt parmesan (0.5 dl) over før steking.

Tips! Bruk det du har;  varier med 2-4 grønnsaker i forskjellige farger og smaker. Stivelsesrike grønnsaker som f.eks. rotgrønnsaker  og poteter skjæres i de minste bitene for at alt skal bli ferdig omtrent samtidig. Prøv utallige variasjoner; det blir bra hver gang.