Oppskrifter

Påskenøtter i lønnesirup

Påsken forbinder jeg med glade skiturer og grilling på bål, kakao og maskeraderenn. Etter ikke altfor lange skiturer, men mye lek i snøen venter dusj og badstue, nydelig lam til middag, peiskos og påskegodt.

Påskegodt kan være noe helt annet enn «løsvektgodteri»- ta et besøk på en helsekost eller økologisk butikk og kjøp med deg litt mørk sjokolade, dadler, fiken, lakris, nøtter og lønnesirup. Da kan du by på påskegodt for både kropp og sinn!

Nøtter og frø gir deg sunne fettsyrer, vitaminer, mineraler, proteiner og levende plantestoffer. Morsomt for barna at valnøtter, formet som små hjerner, faktisk bidrar med mest hjernesunnt omega-3-fett.

Ulike nøtter kommer med forskjellige byggeklosser til kroppen, så kos deg med en håndfull, usaltede assorterte nøtter hver dag. Varier gjerne med kreative hverdagsdesserter av nøtter, prøv både nøttebunn og ristede nøtter i lønnesirup!

Dette er en vri på oppskriften «Nøtter i lønnesirup» fra boken Mat med mer.

 

 

Ingredienser

Påskenøtter i lønnesirup

  • 8 dl blandede nøtter og frø
  • 7 ss lønnesirup
  • 2 ss sesamfrø med skall
  • 2 klyper havsalt

Slik gjør du

Påskenøtter i lønnesirup

  1. Bland ulike rå nøtter i en bolle (mandler, hasselnøtter, valnøtter, pekannøtter, cashewnøtter, gresskarkjerner, solsikke frø osv.).
  2. Rør inn lønnesirup.
  3. Kle et stekebrett med bakepapir og fordel nøttene jevnt utover i ett enkelt lag.
  4. Strø sesamfrø og havsalt over.
  5. Stekes midt i ovnen på 180 g C i 10 minutter. Følg med! De er ferdige når du ser lønnesirupen begynner å boble så smått.
  6. La nøttene avkjøle seg på stekebrettet i en liten halvtime, så sirupslaget blir nydelig sprøtt. Så er det bare å by opp til litt påskekos.