Oppskrifter

Pannacotta i påsken!

Feir påskehelgen med litt pannacotta !

Når du bytter ut sukkeret i din oppskrift på pannacotta med naturlig sødme fra honning, så løfter du ikke bare smaken men også næringsverdien. Mens sukker er raffinert fritt for byggeklosser cellefabrikkene kan nyttiggjøre seg, så tilbyr honningen både plantestoffer, fiber, vitaminer og mineraler. Bruker du kokosmelk istedet for fløte, så får du en nydelig vri på tradisjonell pannacotta. Tilby pannacotta til dine påskegjester – enklere enn du tror!

Når kroppen sliter med diabetes 2, så strever alle kroppens celler med å slippe inn blodsukker til forbrenning til energi. Når hjernecellene mangler blodsukker til energi, kan dette gi seg utslag i en svekket hukommelse. I mangel på gode blodsukkerleveranser kan hjernecellefabrikkene benytte alternativt drivstoff fra fettsyrer (Mat til Sinns) – kokosfett tilbyr slike fettsyrer som kalles MCT (medium chain triglycerides). Tar du en tur ut i påskeværet, kan du bedre hukommelsen ytterligere. Selv moderat fysisk aktivitet, som gåturer kan bedre din hukommelse (Barnes 2011).

 

 

Ingredienser

Påskepannacotta

  • 4 dl økologisk kokosmelk (1 boks)
  • 1 dl helmelk
  • 0.5 dl mild honning som blomsterhonning
  • 1 stk vaniljestang
  • 4 plater gelatin

Slik gjør du

Påskepannacotta

  1. Bløtlegg gelatinplatene i kaldvann i 5 minutter.
  2. Bland kokosmelk og helmelk i en kjele.
  3. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
  4. Ha både stang og frø oppi kjelen og varm opp til kokepunktet.
  5. La det småkoke under omrøring i 5 minutter.
  6. Ta kjelen av platen.
  7. Rør inn honning/agavesirup. Bruk gjerne kaldslynget/rå honning og avkjøl da blandingen til <47 grader før du rører inn honningen
  8. Vri opp gelatinplatene og ha dem oppi panacottarøren. Rør godt.
  9. Hell blandingen opp i 4-6 pannacottaformer og sett dem i kjøleskapet. Pannacottaen stivner i kjøleskapet i 2-3 timer.

Serveres gjerne med litt mangopure og friske bringebær