Oppskrifter

Pasta carbonara

Dette er en superlettvindt pastasaus i blender hvor liten og stor får gode byggeklosser fra cashewnøtter

Sausen er god både med og uten parmesan, så vil du ha den vegan så kutter du bare ut parmesanosten. For å sikre litt grønt også til pastaretten, så serverer vi litt dampet brokkoli til retten – en nydelig kombinasjon.

La deg inspirere av disse smakfulle rettene:

 

Ingredienser

Pastasaus i blender

  • 150 g cashewnøtter, usaltede (3 dl)
  • 2.5 dl vann
  • 50 g parmesan, i skiver/biter (kan kuttes)
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/8 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts havsalt + hvit pepper

Tilbehør

  • 250 g øko speltpasta
  • 1 øko brokkoli
  • biter av skinke/bacon/kylling

Slik gjør du

Pastasaus i blender

  1. Legg cashewnøttene i vann 1 time.
  2. Slå av bløtevannet.
  3. Ha cashewnøtter, vann, parmesan, hvitløk, muskatnøtt og salt i en blender og kjør den til du har en jevn saus.
  4. Smak til med havsalt og pepper.

Tilbehør

  1. Skjær brokkolien i buketter og damp dem på rist for mest næring og smak.
  2. Kok så øko speltpasta som anvist på pakken, oftes 8-9 minutter.
  3. Slå av kokevannet og rør inn pastasausen.
  4. Server pastaen sammen med dampet brokkoli og litt revet parmesan.
  5. Server gjerne litt pannestekt skinke, bacon eller rester av kylling til.