Pasta med avokadokrem

Holder du deg unna avokado på grunn av kalorier eller fett, ja da må du tenke om igjen. Den er nemlig full av nyttige byggeklosser til kroppen – vitaminer (B-, E-, K-, A- og C-vitaminer), mineraler (K, Mg), fiber, en rekke plantestoffer og helsebringende enumettet fett. Sikre deg heller litt avokdo hver dag og nyt både smaken og effekten.

Holder du deg unna avokado på grunn av kalorier eller fett, ja da må du tenke om igjen. Den er nemlig full av nyttige byggeklosser til kroppen – vitaminer (B-, E-, K-, A- og C-vitaminer), mineraler (K, Mg), fiber, en rekke plantestoffer og helsebringende enumettet fett. Sikre deg heller litt avokdo hver dag og nyt både smaken og effekten.

Ingredienser

Pasta med avokadokrem

øko speltpasta/sort bønnepasta

0.25 øko kyllingbryst, stekt og skåret i skiver

Smøremyk Rapskokos/smør til steking

Havsalt og sort pepper

25 g parmesan, i grove biter

pinjekjerner, tørristet i panne

Avokadokrem

50 g grovhakket sorte oliven

0.5 avokado, godt modne

0.5 fedd hvitløk, finhakket

0.083 rød chili uten frø, finhakket

0.5 ss sitronsaft

grønn pesto (evt. hakkede friske basilikumblader)

havsalt og sort pepper etter smak

Slik gjør du

Pasta med avokadokrem

1.

Stek kyllingbrystet på moderat temperatur i en stekepanne. Krydre med havsalt og pepper på hver side. Sett til side under folie.

2.

Kok pasta som anvist på pakken.

3.

Lag avokadokremen ved å blande alle ingrediensene i en bolle og kjøre dem til en jevn pure med stavmikser.

4.

Slå av kokevannet på pastaen. Ha pastaen i en stor skål og rør inn avokadokremen. Serveres med biter av kyllingbryst, grove parmesanbiter, ristede pinjekjerner og basilikumblader.

Prøv verdens enkleste pastaoppskrift med avokadokrem. Den egner seg både med og uten kylling.

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter fra serien “Made By Berit Nordstrand”.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter