Oppskrifter

Pasta med avokadokrem

Egner seg både med og uten kylling.

Holder du deg unna avokado på grunn av kalorier eller fett, ja da må du tenke om igjen. Den er nemlig full av nyttige byggeklosser til kroppen – vitaminer (B-, E-, K-, A- og C-vitaminer), mineraler (K, Mg), fiber, en rekke plantestoffer og helsebringende enumettet fett. Sikre deg heller litt avokdo hver dag og nyt både smaken og effekten.

Prøv verdens enkleste pastaoppskrift med avokadokrem. Den egner seg både med og uten kylling.

Prøv også:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter fra serien «Made By Berit Nordstrand».

 

Ingredienser

porsjoner

Pasta med avokadokrem

  • øko speltpasta/sort bønnepasta
  • 1 øko kyllingbryst, stekt og skåret i skiver
  • Smøremyk Rapskokos/smør til steking
  • Havsalt og sort pepper
  • 100 g parmesan, i grove biter
  • pinjekjerner, tørristet i panne

Avokadokrem

  • 2 avokado, godt modne
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/3 rød chili uten frø, finhakket
  • 2 ss sitronsaft
  • grønn pesto (evt. hakkede friske basilikumblader)
  • havsalt og sort pepper etter smak

Slik gjør du

Pasta med avokadokrem

  1. Stek kyllingbrystet på moderat temperatur i en stekepanne. Krydre med havsalt og pepper på hver side. Sett til side under folie.
  2. Kok pasta som anvist på pakken.
  3. Lag avokadokremen ved å blande alle ingrediensene i en bolle og kjøre dem til en jevn pure med stavmikser.
  4. Slå av kokevannet på pastaen. Ha pastaen i en stor skål og rør inn avokadokremen. Serveres med biter av kyllingbryst, grove parmesanbiter, ristede pinjekjerner og basilikumblader.

Bon apetitt!

Avokadokrem