Oppskrifter

Pasta med kjøttsaus

En favoritt blant store og små

Er pasta bare for skrotmatdagen? Aldeles ikke. Pasta finnes i mange sunne varianter, slik som økologisk fullkornsspelt, sorte bønner og økologisk soya. Du får kjøpt den i de største kjedebutikkene, i helsekost og spesialbutikker og på nett om du vil.

Denne retten ble også lagd i tv-serien «Bra godt» på Tv 2. Blir gjerne med i «Bra godt» sin egen Facebook-gruppe for flere oppskrifter, tips og smarte byttetriks.

Prøv også disse deilige pastarettene:

 

Ingredienser

Pasta med kjøttsaus

  • Ca. 100g pasta per person (av spelt eller bønner)
  • 400 g karbonadedeig øko
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 2 røde chili
  • 2 gulerøtter
  • 1 fennikel
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • 2 ss tomatpure, øko
  • 1 boks øko tomater
  • 1 stjerneanis
  • 1 ss spisskummen
  • 2 dl vann – til å skylle boksen med
  • havsalt og kayennepepper etter smak

Garnityr

  • Rømme, øko Røros
  • Koriander

Slik gjør du

Pasta med kjøttsaus

  1. Hakk/riv grønnsakene og fres dem gylne i smør i en panne, sammen med kjøttdeig og tomatpurè. Bland i hermetiske tomater, krydder og vann. Kok under lokk i 45 minutter.
  2. Kok pastaen etter anvisning på pakken, slå av kokevannet og ha litt smør i kjelen.
  3. Smak til sausen med havsalt og kayennepepper før du serverer kjøttsausen over pasta og pynter med en klatt rømme og friske blader av koriander.

Garnityr