Oppskrifter

Peanøtt- og bananiskrem

Ingen unødvendige tilsetningsstoffer – kun ren, ekte og ærlig mat.

Mange har etterspurt flere raske desserter som kveldskos. Her får du en aldeles himmelsk iskrem – i alle fall om du tåler peanøtter. Et par kuler slik iskrem er jamgodt med å spise en banan og en skje peanøttsmør. Ingen unødvendige tilsetningsstoffer – kun ren, ekte og ærlig mat.

Har du bananer i fruktskålen som er blitt for brune i skallet, så rens dem, del dem i biter å putt dem i fryseren. Så går du til innkjøp av et glass økologisk peanøttsmør, og vips så har du hjemmelaget iskrem til kaffekruset når det melder seg uventet besøk.

Er du glad i is? Da burde du prøve disse oppskriftene:

 

Ingredienser

Peanøtt- og bananiskrem

  • 3 store, godt modne øko bananer
  • 3 ss øko peanøttsmør
  • ¼ ts vaniljeekstrakt
  • et lite dryss kanel
  • en klype havsalt
  • ristede peanøtter til topping

Slik gjør du

Peanøtt- og bananiskrem

  1. Rens og del bananene i fire biter.
  2. Frys dem over natten.
  3. Kjør bananene til en kremet masse i en blender med sterke nok kniver til å knuse isbiter.
  4. Tilsett resten av ingrediensene og kjør på full hastighet i ett minutt.
  5. Ha iskremen i porsjonsskåler og topp med litt hakkede, ristede peanøtter.
  6. Server med en gang, den blir ikke like god om du fryser den og nyter den senere. Hvis du fryser rester, så kjør iskremen en ny omgang i blenderen så den gjenvinner sin litt kremete konsistens.