Oppskrifter

Peanøttsjokoladekuler a la M&M

Det er lov å la seg friste

Nøtter byr på fiber, smart fett, proteiner, mineraler, vitaminer og en rekke plantestoff.

Peanøttsjokoladekuler inneholder også havre og mørk sjokolade. Havre inneholder kostfiberet betaglukan som senker kolesterolet, stabiliserer blodsukkeret og reduserer risikoen for hjerte-karsykdom. I mørk sjokolade er det helsebringende plantestoffer, mineraler og antioksidanter på lik linje med grønnsaker. Lag peanøttsjokolade og ta med noen på ulike utflukter. De bidrar med stabilt blodsukker og masse energi som varer lenge.

Prøv også:

Så er det bare å kose seg med julegodt for både kropp og sjel.

TIPS: Dersom du ønsker å lage disse glutenfri velger du glutenfrie havregryn og ønsker du de vegan, så kan du bruke sjokoladen fra «Made By Berit Nordstrand».

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

 

Ingredienser

Peanøttsjokoladekuler a la M&M

  • 4 ss peanøttsmør
  • 6 ss havregryn
  • 1 plate mørk sjokolade
  • revet kokos til pynt

Slik gjør du

Peanøttsjokoladekuler a la M&M

  1. La peanøttsmøret får romtemperatur, så det ikke er for tykt når du starter
  2. Bland nøttesmør og havregryn til en deig
  3. Form deigen til små kuler, legg dem i fryseboksen i en time for avkjøling
  4. I mens smelter du sjokoladen i vannbad
  5. Ta noen få kuler ut av fryseren i gangen
  6. Stikk en tannpirker (uten smak av flour) i kula, dypp den i sjokolade og sett i kjøleskapet for avkjøling
  7. Vil du ha pynt på dem så drysser du på litt revet kokos, knuste, tørkede bær eller hakkede nøtter. Legg gjerne kulene i små konfektformer og oppbevar dem i lufttett boks i fryser eller kjøleskap