Oppskrifter

Quinoasalat med laks, avokado og mango

Lag en enkel soyasaus-vinaigrette med lime og denne salaten blir en slager som nistemat også hos dere. Garantert!

Har du rester av kjøtt eller fisk igjen etter helgekosen, så lag i stand lunsj-salatboller og sett i kjøleskapet. Jeg hadde noen skiver røkt laks igjen og lagde en dekorativ og smakfull quinoasalat hvor både laks, avokado og mangoskiver pryder salaten som roser. Lag en enkel soyasaus-vinaigrette med lime og denne salaten blir en slager som nistemat også hos dere. Garantert! Denne oppskriften holder til 4 lunsj-salater.

Prøv også disse oppskriftene:

 

Ingredienser

Lunsj-salat

  • 2 avokado
  • 1 stor mango
  • 8 skiver røkt eller rå laks
  • 2.5 dl quinoa, ukokt
  • 0.5 dl sesamfrø med skall, ristet
  • frisk koriander

Asiatisk vinaigrette

  • 1 lime, saften av
  • 2 ss soyasaus, naturlig fermentert
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ts fersk revet ingefær
  • 1 ts rårørsukker
  • 0.5 dl extra virgin olivenolje

Slik gjør du

Lunsj-salat

  1. Lag vinaigretten først og sett den kaldt.
  2. Kok så quinoa i vann etter anvisning på pakken (15min), og sett til side.
  3. Rist sesamfrø i en tørr stekepanne på middels varme til de begynner å bli gyldne, og sett til side.
  4. Del avokado og mango i fine skiver.
  5. Ha quinoa og sesamfrø i skålen først.
  6. Lag rose av lakseskivene, slik du lager roser av marsipan. La avokadoskivene danne blader til lakserosene.
  7. Mangoen deles i biter som legges rundt kanten på skålen.

Asiatisk vinaigrette

  1. Bland alle ingrediensene til vinaigretten og sett den i kjøleskapet til du skal bruke den. Den blir best om den får stå over natten.
  2. Ha den i småbokser/flasker du kan sende med i lunsjpakken sammen med salaten. Send med grovbrød/knekkebrød med smør som tilbehør.

TIPS: Tilsett gjerne mer protein fra hardkokte egg, bønner eller kikerter.