Råmarinert torsk med quinoa-pannekaker

Ungene vil sette stor pris på å pakke middagen inn i nystekte pannekaker; så lett går det at ungene ikke vil oppdage at de spiser rå fisk før noen eventuelt forteller det.

Ungene vil sette stor pris på å pakke middagen inn i nystekte pannekaker; så lett går det at ungene ikke vil oppdage at de spiser rå fisk før noen eventuelt forteller det.

Ingredienser

Torskesalat og dressing

2 stilker stangselleri i tynne skiver

1.25 lime, saften av

1.5 ss olivenolje

0.25 isbergsalat

100 g rå torskefilet i tynne skiver

0.25 rødløk i skiver

0.25 agurk i staver

salt og pepper

eventuelt 2–3 ss ørretrogn

0.125 potte koriander

Avokadokrem

0.75 avokadoer

0.13 dl vann

0.25 dl olivenolje

0.75 lime, saften av

salt og kajennepepper

Pannekakerøre

37.5 g quinoa

15 g fint speltmel

0.5 eggeplommer

12.5 g rømme

0.5 ss olivenolje

salt og pepper

0.5 stivpiskede eggehviter

Slik gjør du

Torskesalat og dressing

1.

Kjør selleriskiver i kjøkkenmaskin med limesaft og olje til dressing.

2.

Hell på dressingen 5 minutter før servering.

3.

Riv isbergsalat og fordel rundt på et vidt fat. Legg på torskeskiver, løkskiver og agurkstaver.

4.

Dryss over salt og pepper. Topp med ørretrogn, om ønskelig, og koriander.

Avokadokrem

1.

Press lime og kjør glatt med avokadokjøtt og vann.

2.

Spe med olje.

3.

Smak til med salt og kajennepepper.

4.

Server til torskesalaten.

Pannekakerøre

1.

Kok quinoa møre i saltet vann cirka 20 minutter.

2.

Kjør den kokte quinoaen i en blender med olje, eggeplommer og rømme.

3.

Spe med mel. Smak til med salt og pepper.

4.

Vend inn piskede eggehviter før du steker pannekakene i tørr panne like før servering.

Denne oppskriften er hentet fra Kjartan Skjelde og Berit Nordstrands “Verdens beste familiekokebok“.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter