Salat med spekeskinke og mozzarella

Enkel, rask og veldig god på smak.

Enkel, rask og veldig god på smak.

Ingredienser

Salat med spekeskinke og mozzarella

17.5 g rukkolasalat

12.5 g spinat

31.25 g mozzarella, finhakket

25 g spekeskinke, skiver i rull

12.5 g soltørket tomat, grovhakket

12.5 g valnøtter, tørristet i panne

Dressing

1 ss ekstra virgin olivenolje

0.25 ss balsamicoeddik

sort pepper

Slik gjør du

Salat med spekeskinke og mozzarella

1.

Dander alle ingredienser lagvis på en tallerken – og la deg gjerne inspirere av bildet.

Dressing

1.

Rør sammen ingrediensene.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Sett sammen en dressing med 4 deler olje + 1 del syre (eks. eddik/sitron) + evt. salt/pepper (her er skinken og tomaten salt, så jeg kuttet salt i dressingen).

Lag deg en frokostsalat som variasjon til pålegg og brød, så kan brødet få spille andrefiolin samtidig som salaten sikrer deg mer grønt. Du kan gjerne bruke rester av det du har i kjøleskapet. Tommelfingerregel til salater: grønne blader + grønnsakr/frukt/bær + protein + fett. Fettet i dressingen kan øke opptaket av plantestoffer med flere hundre prosent – og så topper dressingen smaken.

Nyt også disse smaksrike salatene:

Andre oppskrifter