Oppskrifter

Salat med spekeskinke og mozzarella

Enkel, rask og veldig god på smak

Lag deg en frokostsalat som variasjon til pålegg og brød, så kan brødet få spille andrefiolin samtidig som salaten sikrer deg mer grønt. Du kan gjerne bruke rester av det du har i kjøleskapet. Tommelfingerregel til salater: grønne blader + grønnsakr/frukt/bær + protein + fett. Fettet i dressingen kan øke opptaket av plantestoffer med flere hundre prosent – og så topper dressingen smaken.

TIPS: Sett sammen en dressing med 4 deler olje + 1 del syre (eks. eddik/sitron) + evt. salt/pepper (her er skinken og tomaten salt, så jeg kuttet salt i dressingen)

Nyt også disse smaksrike salatene:

 

Ingredienser

porsjoner

Salat med spekeskinke og mozzarella

  • 70g rukkolasalat
  • 50 g spinat
  • 125 g mozzarella, finhakket
  • 100 g spekeskinke, skiver i rull
  • 50 g soltørket tomat, grovhakket
  • 50 g valnøtter, tørristet i panne

Dressing

  • 4 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • sort pepper

Slik gjør du

Salat med spekeskinke og mozzarella

  1. Dander alle ingredienser lagvis på en tallerken – og la deg gjerne inspirere av bildet.

Dressing

  1. Rør sammen ingrediensene