Oppskrifter

Seibiff med løk

med nydelig, smaksrik stekeskorpe

Seibiff med løk var min favoritt da jeg var lita jente. I dag bør vi spise langt mer hvit fisk for å sikre oss nok jod. Laks bidrar med beskjedne mengder. Kanskje så mange som 80% av oss mangler jod. Det er kritisk for en kropp som behøver jod til stoffskiftehormoner og en hjerne som trenger jod for å utvikle seg normalt. Sett min favorittrett opp på ukemenyen og sikre deg selv og barna dine jod. Seibiff med nydelig, smaksrik stekeskorpe, blanksurret løk og sky overrasker – bare prøv!

TIPS! Sett retten opp på menyen en fast dag i uken en periode fremover. Kjøp rikelig med seifilet, del i passe stykker til din familie og frys ned om det er vanskelig å skaffe fersk sei hver uke.

Prøv også disse rettene:

TIPS! Hvis gravide og ammende ikke får nok jod kan det påvirke hjerneutviklingen til barnet. Jod finnes naturlig i fisk som lever i saltvann. Hvit fisk som torsk, hyse, steinbit og sei er de beste naturlige kildene til jod.

 

Ingredienser

porsjoner

Seibiff med løk

  • 2 store gule løk
  • 2 ss smør til steking av løken
  • 800 g seifilet uten bein
  • 6 ss øko, finmalt spelt
  • 2 ts salt
  • 0.5 ts hvit finmalt pepper
  • 3 ss smør til steking av fisken
  • 2 dl kokende vann
  • 2-3 mandelpoteter per person
  • 2 store gulerøtter, revet
  • vinaigrette: 1 ss sitronsaft +2 ss extra virgin olivenolje røres sammen

Slik gjør du

Seibiff med løk

  1. Vask potetene og sett dem til koking. Riv gulerøttene, bland vinaigretten, rør den inn i råkosten og sett den kaldt.
  2. Skrell så løken, skjær den i tynne strimler og surr den i smør i stekepannen på moderat temperatur. Løken skal bli gylden, men ikke brun. Sett løken til side.
  3. Bland mel, salt og pepper og vend passe seistykker i blandingen, så stykkene blir dekket av melblanding på begge sider.
  4. Stek så seibiffene i smør i stekepannen på moderat temperatur til skorpen blir gylden brun. Kok opp 2 dl vann. Ha løken i stekepannen over fisken, slå kokende vann over det hele og la retten surre i 3-4 minutter. Server så seifilet med løk sammen med mandelpoteter og råkost.