Oppskrifter

Smart sjokoladekake

Hverdagskveldene bør nytes og "hverdagsdesserter" er derfor et begrep hos oss.

Når alle er hjemme etter kor, fotball, treningssenter eller piano, så er klokken gjerne åtte på kvelden. Hvis vi har spist middag i femtiden, passer det kjempefint med en liten «dessert»-snack før Mathea skal i seng halv ni.

Når vi planlegger litt kveldskos får vi heller ikke sug etter søtsaker like lett. Vi varierer med fruktsalater, yoghurt og bær, grønnsaker og rømmedip og varianter av kaker og kjeks som fremtoner som desserter, men som teller som en «grønnsak».

Både kaker og kjeks kan faktisk lages med råvarer som tilbyr hjernecellene dine byggeklosser som hjernen forbruker når den lager signalstoffer som gjør deg både glad, konsentrert og motivert. Aminosyrer fra proteiner i både mandler og egg bygges om til både motiverende serotonin og noradrenalin og euforiske og velgjørende dopamin.

Nyhet: e-kurs Smart hjernemat! 4 uker til bedre hjernekjemi til kun kr. 249,-

Skjøre, umettede fettsyrer fra mandler og olivenolje forbrukes når cellemembraner skal holdes vedlike. Videre tilbyr kaken også et variert innslag av mineralverktøy, vitaminarbeidere og plantestoff fra både mandler, dadler, egg og kakao.

Da kan vi godt unne oss et stykke sjokoladekake selv om det ikke er «skrotmatdag» som vi kaller det her hjemme!

Nyt litt kake – og få godt humør, topp konsentrasjon og hukommelse tilbake!

Sjokoladekake fra Mat til Sinns

En saftig og smaksrik sjokoladekake fri for både melk og gluten. Dadler og  lønnesirup proppfulle av byggeklosser erstatter sukker. Smak denne kaken og du vil ikke savne dine vanlige sjokoladekakeingredienser et øyeblikk…

mat til sinns cover liggende fraiva

 

 

 

 

Ingredienser

Smart sjokoladekake

  • 1.5 dl olivenolje
  • 50 g kakaopulver
  • 1.25 dl kokende vann
  • 15 stk dadler (bløtlagte i 30 min)
  • 2 ss lønnesirup
  • 3 stk egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 g malte mandler
  • 0.5 ts natron
  • 1 klype mineralsalt

Slik gjør du

Smart sjokoladekake

  1. Forvarm ovnen til 170 °C.
  2. Kvern mandlene på en gammeldags mandelkvern eller i en mel-kvern. Det finnes på en del kjøkkenmaskiner.
  3. Rør sammen kokende  vann og kakao. Avkjøl.
  4. Lag en daddelpure ved å mose bløtlagte dadler i en blender.
  5. Bland mandelmel, natron, salt og vaniljesukker i en bakebolle.
  6. Bland daddelpuré, olivenolje og egg i en egen liten bolle og rør dette sammen til en jevn røre. Rør så inn den avkjølte kakaoen.
  7. Nå har du alt det tørre i en bakebolle og all væsken i en egen bolle. Bland så litt etter litt det tørre inn i væsken til du har en smidig kakerøre.
  8. Kle en liten (23 cm) rund kakeform med bakepapir i bunnen og smør kantene med litt olivenolje.
  9. Stekes på midterste rille i 30 minutter til kaken er myk og litt klissete.

Kaken serveres varm alene, med litt bærsorbet, rørte bær, friske bær eller litt iskrem om du tåler melk.