Oppskrifter

Sjokolademousse-kake

- med nydelig saftig mandelbunn og verdens beste sjokolademousse.

Min mørke sjokolade søtet med kokosblomstsukker egner seg godt både til sjokolademousse og som kakepynt. Det vil bli rift om kaken, men får du litt til overs så frys den ned i små stykker som kan bli passende hverdagskos i ukene fremover.

Nyt også disse oppskriftene når du får lyst på noe godt:

 

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

 

 

Ingredienser

Mandelbunn

  • 100 g mandler
  • 100 g kokosblomstsukker/rårørsukker
  • 3 eggehviter

Sjokolademousse

  • 200 g mørk sjokolade (jeg brukte min egen BN-sjokolade)
  • 2 store egg
  • 40 g rårørsukker
  • 2.5 dl kremfløte
  • Kakaodryss/biter av mørk sjokolade til pynt

Slik gjør du

Mandelbunn

  1. Forvarm ovnen til 170gC.
  2. Visp eggehvitene stive.
  3. Mal mandlene og bland de kvernede mandlene med kokosblomsstukkeret. S
  4. kjær det tørre forsiktig inn i den stive eggehvitemassen.
  5. Ha bakepapir i bunnen av en rund kakeform (22cm).
  6. Hell røren i formen og stek på midterste rille i ca.20 min.

Sjokolademousse

  1. Smelt sjokoladen i vannbad.
  2. Pisk egg og rårørsukker til eggedosis.
  3. Visp fløten til løs krem.
  4. Bland sjokoladen inn i eggedosisen og vend til slutt inn kremen.
  5. Hell sjokoladekremen over mandelbunnen og la kaken stå i kjøleskapet natten over.
  6. Pynt med revet sjokolade, kakaodryss og bær.