Oppskrifter

Sjokolademousse med honning

Nå er det sesong for festmiddager!

Med adventstiden følger gjerne vennelag og julebord. Hva er vel bedre da enn en ekte sjokolademousse med honning istedet for sukker? Gled deg til en sjokolademousse som smelter på tungen og fyller munnen med ekte sjokoladesmak. Del oppskriften opp i bittesmå skåler om du vil, så har du en «konfektsmak» til kaffen når noen stikker innom eller du får lyst på besøk.

Deler du oppskriften opp i flere små skåler, så har du en passe mettende dessert full av kvalitetsingredienser med byggeklosser kroppen kan benytte. Har du andre dessert-oppskrifter så bytt ut sukkeret med honning og det raffinerte melet med ekte steinmalt urmel, så kan du lage «Nordstrand»-vri på de deiligste desserter og kaker. Men alt er energirikt, så en passe porsjon er alltid best. Det er jo uansett den første skjeen som smaker aler best….

Hvorfor honning?

Honning er et mye bedre valg en sukker fordi den kommer med både vitaminer, mineraler og plantestoffer som trengs når honningen skal forbrennes til energi i cellene dine. Selv om glykemisk belastning i honning varierer mellom ulike typer (32-85), ser man at sukkerbelastningen på kroppen etter inntak av en spiseskje (25g) av de aller fleste honningtyper er lav. Den sikrer deg et stabilt blodsukker, styrker bakteriefloraen i tarmen din, styrker immunforsvaret, virker betennelsesdempende og beskytter mot infeksjoner. Daglig bruk av honning er gunstig både for kolesterolet og kroppsvekten (ref. 12 uker 2014 for mer info)

  • Ekte lokalhonning av høy kvalitet kan smake enten sterk eller mild, avhengig av hvor biene har hentet pollen/nektar. Blomsterhonning og bringebærhonning, for eksempel, pleier å være milde, mens skogshonning og lynghonning kan ha noe kraftigere smak. De milde smakene er enklest å benytte som sukker-erstatninger.

Prøv deg frem til du finner din favoritt-honning-smak!

Her har jeg tatt en fantastisk god familieoppskrift på sjokolademousse, og byttet ut sukker med honning (honning smaker søtere enn sukker, du trenger ikke fullt så mye) og resultatet ble himmelsk- prøv selv!

Med ønske om masse nytelse og kos!

Berit

 

Ingredienser

porsjoner

  • 2 dl kremfløte
  • 225 g mørk sjokolade
  • 4 eggeplommer
  • 4 eggehvite
  • 100 g honning

Slik gjør du

  1. Smelt sjokoladen i vannbad og rør inn honningen. Bruk lav temperatur og rør litt underveis.
  2. Stivpisk eggehvitene. Bland forsiktig sammen den smeltede sjokoladehonningen med eggeplommene, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.
  3. Ha sjokolademoussen i 10-12  små porsjonsformer, eller en stor skål. En posjon på størrelse med en iskule er nok. Settes kjølig i minst 2 timer før servering. Serveres sammen med litt friske eller frosne bringebær.