Oppskrifter

Sjokoladestaver

Knasende sprø og nydelig på smak

Dette er den perfekte kaffemat som kan lages i god tid før gjestene ringer på.

Ifølge medisinsk forskning er mørk sjokolade gunstig for både kroppen og toppen. Som ledd i et ellers sunt kosthold kan den medvirke i forebyggingen av både overvekt, diabetes, hjerte- og karsykdom, kreft, psykiske helseplager og demens.

Synes du kanskje at mørk sjokolade smaker bittert? Bittersmaken er selve medisinen i sjokoladen. Trøst deg med at følsomheten for bittersmak dempes etter noen dagers inntak av mørk sjokolade, så du tilvenner deg mørk sjokolade litt på samme måte som du kanskje en gang vente deg til kaffe.

Prøv også:

 

Ingredienser

Sjokoladestaver

  • 80 g mandelmel
  • 90 g fint speltmel
  • 1–2 ts kakao
  • 50 valnøtter valnøtter
  • 50 g hasselnøtter
  • 100 g mørk sjokolade, grovhakket
  • 1 ss revet skall av økologisk appelsin
  • 1 ts bakepulver
  • 1 vaniljestang
  • 2 egg
  • 100 g honning
  • 40 g olivenolje

Slik gjør du

Sjokoladestaver

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Bland alt det tørre. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og vend dem i.
  3. Tilsett hele egg, honning og olje.
  4. Bre ut massen på stekebrett dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 15–20 minutter.
  5. Skjær opp i staver og etterstek ved samme temperatur i 8–10 minutter til stavene er tørket helt gjennom.

Oppbevar i lufttett boks.