Oppskrifter

Smart Cæsarsalat

Med lange, lyse sommerdager så gleder jeg meg til grilling og friske salater! Prøv en cæsarsalat og lag rikelig,- den er fantastisk i lunsjboksen dagen derpå!

Salater er en fantastisk måte å sikre seg noe grønt til hvert måltid. Grønnfarge full av ulike antioksidanter eller gnistslokkere i forskjellige farger og magnesiumrikt klorofyll. På samme måte som grønne blader på høsten avslører at de skjuler farger som oransje, gul og rød, så inneholder også grønne grønnsaker og bladgrønt en storslagen fargeprakt.

Ulike farger representerer forskjellige gnistslokkere, slik at cellene dine får slokket et spekter av gnister som ellers kan gjøre stor skade på både celledeler og arvestoff. Magnesium er et verktøy det forbrukes mye av til produksjon av lykkekjemi,- så fryd deg mer inn i sommernatten med påfyll av smakfulle salater!

luke kolonihagen videoframe berit

 

Cæsarsalaten er en av mine favoritt-salater fordi den er så lett å like – om det er den (crunchy) konsistensen fra romanosalat og krutonger, den litt salte, kremete dressingen eller den herlig ferskrevet parmasan (visste du forresten at den er en fantastisk kilde til kalsium?) som gjør susen, er det ikke godt å si. Men salaten er en nytelse hver gang.

Her er  ingredienser i en klassisk Cæsarsalat justert litt for å lage en som er enda litt smartere – den smaker frisk og fristende.

Ansjos i Cæsarsalat sikrer deg mye omega-3 per tygg! Spiser du småfisk som ansjos og sardiner hele, så er de også en fantastisk kalsiumkilde.

 

 

Ingredienser

porsjoner

Smarte rugkrutonger

  • 2 ss smør/ ekstra virgin olivenolje
  • 4 skiver skiver dansk rugbrød/pumpernikkel
  • 0.5 ts mineralsalt

Cæsardressing

  • 4 fedd fedd hvitløk
  • 4 stk ansjosfileter
  • 0.5 stk sitron
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 stor ts Dijon-sennep
  • 2 dl extra virgin olive oil
  • 1 ts worchestersaus (kan kuttes)
  • 0.25 ts grovkvernet pepper

Salaten

  • 1 stort hode Romanosalat eller 2 små hoder hjertesalat
  • 1 dl parmesan i tynne skiver
  • 12 stk ansjosfileter

Slik gjør du

Smarte rugkrutonger

  1. Varm 2 ss smør eller extra virgin olivenolje i en stekepanne og surr hakkede hvitløksfedd i smøret på middels temperatur.
  2. Del brødskivene i små firkanter (1,5-2 cm). Stek brødbitene i 2-3 minutter på hver side.
  3. Tilsett mineralsalt.
  4. Ha brødkrutongene på bkjøkkenpapir å en rist til avkjøling.

Cæsardressing

  1. Ha alle ingrediensene til dressingen i en blender og kjør på full hastighet i 1 minutt.
  2. Slå dressingen over i en lufttett flaske og oppbevar i kjøleskapet til salaten er serveringsklar.

 

Salaten

  1. Vask og hakk salaten opp i passe biter.
  2. Dander parmesan, brødbiter og ansjosfileter over salaten og server med din hjemmelagede smaksrike cæsar dressing.
  3. Nydelig alene eller som tilbehør til grillet kylling eller spekemat.