Smart Quiche Lorraine

Dette er en smart vri på en typisk fransk matpai (quiche) som kommer fra øst-Frankrike. Den bakes tradisjonelt på hvetemel og fyllet varieres med ulike grønnsaker og kjøtt sammen med egg og melk/ fløte.

Dette er en smart vri på en typisk fransk matpai (quiche) som kommer fra øst-Frankrike. Den bakes tradisjonelt på hvetemel og fyllet varieres med ulike grønnsaker og kjøtt sammen med egg og melk/ fløte.

Ingredienser

Paideig

100 g smør

1.5 dl kvernede linfrø

1.5 dl sammalt rugmel

0.5 ts salt

1 dl vann

0.5 ts eddik

Fyll

100 g skinke (evt. rester av påleggsskinke, spekeskinke, kylling osv.)

4 stk egg

2.5 dl melk

150 g revet hvitost (bruk gjerne rester)

1 klype mineralsalt

litt kvernet pepper

revet muskatnøtt

Slik gjør du

Paideig

1.

Temperer smøret og smuldre smøret og det tørre.

2.

Bland eddik og vann og kjør sammen til en smidig deig.

3.

Legg bakepapir i bunnen av en kakeform (22 cm) og trykk deigen jevnt utover i formen og litt oppover kantene.

Fyll

1.

Sett ovnen på 175 g

2.

Visp sammen egg, fløte og krydder.

3.

Fordel revet hvitost og skinke utover bunnen.

4.

Slå eggerøren forsiktig utover.

5.

Sett paien på rist på nederste rille i ovnen og stek i 45 minutter.

6.

Pensle søtpoteten med olje og stikk noen hull i skinnet med en gaffel. Bak søtpoteten i stekeovn ved 220*C til de er møre, ca. 50 minutter. Tiden varierer etter størrelsen.

Jeg har tatt en quiche oppskrift fra jeg var liten og byttet ut hvetemelet med linfrø og rug – og vips har du en sunn hverdagsrett servert sammen med en frisk grønn salat. Denne oppskriften dekker ca. 6 porsjoner.

Hvert lite paistykke serveres på to håndfull fargerik salat. Bon appetitt!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Egg er en fantastisk kilde til fullverdig protein (7-10 g per egg) og er en god kilde til vitamin D, vitamin B12!

En litt rennende eggeplomme (da ikke en stivnet i en omelett) dekker ca. 25 % av ditt dagsbehov for cholin, en type fett som er viktig for at kroppens signalstoffer eller budbringere sikrer at beskjeder når frem og hjernen fungerer optimalt.

Les mer om Det enestående egget

Andre oppskrifter