Oppskrifter

Smart waldorfsalat

Dette er mine barns absolutte salatfavoritt.

Vi bruker den igrunnen gjennom hele året, men særlig i grillsesongen nytes den gjevnt. Er du ikke særlig glad i det grønne tilbehøret på tallerkenen, kan jeg love at dette blir en ny opplevelse. Med norsk hodekål i sesong så kan jeg friste med en krispy og frisk salatsmak som både liten og stor kan like.

I denne oppskriften kan du nyte eplenes mange helsefordeler, og fortsette å fargelegge dagens regnbue av frukt og grønnsaker med grønt, gult og blått. Du får med deg noen nydelig nøtter, og litt sunt melkefett hvis du velger helfet rømme.

Vår vri på den mer kjente Waldorfsalaten har i alle de år seilt under navnet «Mammasalat» og barna elsker den. Den får derfor beholde navnet sitt hos oss. Krem og majones i Waldorfsalaten er erstattet med rømme, og druene gjerne med en neve rosiner. Har du druer i huset kan du gjerne bruke det istedet. Salaten egner seg både alene som kveldskos, som en enkel forrett eller som tilbehør til kjøtt.

Velg gjerne økologiske epler og stangselleri, da disse er på listen over de værst sprøytede matvarene.

Dette trenger du til 4-6 personer:

  • 200 g hodekål
  • 2 epler
  • 3 ringer ananas
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 dl hakkede valnøtter (gjerne flere i en skål)
  • 1 dl rosiner/ 12-14 stenfrie druer
  • 1 dl rømme

Finsnitt hodekålen. Kutt epler,ananas og stangselleri i terninger. Bland inn rosiner/ halve druer og grovhakkede valnøtter. Rør sammen rømmen og 1 ss ananassaft som dressing. Har du ikke ren ananassaft, kan du bruke 1 ts sukker. Bland salaten og sett den kjølig i en skål med tett lokk frem til servering.