Oppskrifter

Smartere krumkaker

Sprø og alldeles nydelig på smak

I disse herlige førjulstider med økt inntak av julekaker, snacks og annen kos, kan det være lurt å gjøre noen enkle grep i kakeoppskriftene som reduserer inntaket av raske karbohydrater fra «raffinerte hvite kalorier» som sukker og moderne hvetemel. Det er det jeg kaller smartere julebakst.

Denne oppskriften har mange ventet på; oppskriften på smartere krumkaker. Disse må du bare prøve. Herlig sprø og nydelig på smak!

Takk til Irene Endresen som bidro med oppskriften. Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien «Made By Berit Nordstrand». Du finner oversikt over hvor disse produktene selges her.

 

Ingredienser

Smartere krumkaker

  • 4 egg
  • 135 g honning
  • 200 g Smøremyk Rapskokos/meierismør
  • 200 g sammalt økologisk spelt
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du

Smartere krumkaker

  1. Visp egg og honning til eggedosis.
  2. Tilsett smør.
  3. Bland mel, kardemomme og vaniljesukker.
  4. La røra svelle 1 time.
  5. Legg en stor ts røre på midten av et godt oppvarmet krumkakejern.