Oppskrifter

Smartere krumkaker

Sprø og alldeles nydelig på smak

I disse herlige førjulstider med økt inntak av julekaker, snacks og annen kos, kan det være lurt å gjøre noen enkle grep i kakeoppskriftene som reduserer inntaket av raske karbohydrater fra «raffinerte hvite kalorier» som sukker og moderne hvetemel. Det er det jeg kaller smartere julebakst.

Denne oppskriften har mange ventet på; oppskriften på smartere krumkaker. Disse må du bare prøve. Herlig sprø og nydelig på smak!

 

Takk til Irene Endresen som bidro med oppskriften. Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

 

Ingredienser

Smartere krumkaker

  • 4 egg
  • 135 g honning
  • 200 g Smøremyk Rapskokos/meierismør
  • 200 g sammalt økologisk spelt
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du

Smartere krumkaker

  1. Visp egg og honning til eggedosis.
  2. Tilsett smør.
  3. Bland mel, kardemomme og vaniljesukker.
  4. La røra svelle 1 time.
  5. Legg en stor ts røre på midten av et godt oppvarmet krumkakejern.