Oppskrifter

Smuldrepai med bær

Jeg har smakt mange slag smuldrepai gjennom tidene, men maken til denne skal du lete lenge etter.

Jeg brukte mandelmel og havregryn og min flytende Rapskokos og leverte en nydelig, naturlig gluten-og melkefri smuldrepai . På toppen av det hele ble den vegan. Denne ble så god at det ble kamp om de siste smulene hos oss. Enklere kan det ikke bli å varte opp med en dessert det vil gå gjetord om.

Har du lyst på noe godt til kaffen? Da burde du prøve disse smarte oppskriftene:

 

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

 

Ingredienser

Smuldrepai med bær

  • 500 g skogsbær (friske eller frosne*)
  • 2.5 dl naturlig glutenfritt mel**
  • 2 dl glutenfri havregryn
  • 2 dl kokosblomstsukker
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl Berits flytende Rapskokos /Smøremyk Rapskokos
  • 1 dl hakkede mandler (kan kuttes)

Slik gjør du

Smuldrepai med bær

  1. Tin bærene.
  2. Forvarm ovnen til 200gC.
  3. Bland alle ingrediensene til deigen i en bolle og smuldre det godt sammen med fingrene. Fordel bærene i en ildfast form. Ha smuldredeigen over bærene. Dryss over med hakkede mandler.
  4. Stekes midt i ovnen i 25-30 minutter. Steketiden varierer litt, så følg med. Paien skal bli gyllen og litt sprø på toppen.

Serveres med litt cashewkrem, peanøttbananis eller litt gresk yoghurt/vaniljeis om du ikke er vegan eller melkefri.

*bruker du frosne bær så la dem tine i et dørslag så overflødig bærsaft kan renne ned i en bolle. Ellers kan smuldrepaien bli litt rennende. Bærsaften kan du ha i en smoothie.

** bruk mel av mandelmel, bokhvete, hirse, kokosmel, havremel og andre naturlig glutenfrie melsorter. Bland gjerne litt ulike varianter og prøv deg frem.