Søtpotet- og quinoakaker med gurkemeie

Smaksrike og kjempegode

Smaksrike og kjempegode

Ingredienser

Søtpotet- og quinoakaker med gurkemeie

1 stk stor søtpotet, cirka 350 g

4 ss cashewkrem

saften og revet skall av 2 økologiske sitroner

4 ss tomatpuré

8 ss bokhvetemel

2 ts malt gurkemeie

2 ts malt spisskummen

1 ts malt koriander

0.5 ts kajennepepper

1 ts havsalt

6 omdreininger med nykvernet pepper

260 g ferdigkokt quinoa

kokosolje, til stekeplaten

sitron og finhakket gressløk til pynt

Cashewkrem

200 g usaltede cashewnøtter

saften av 1 økologisk sitron

1 ss tamari eller lett soyasaus

0.75 dl vann

havsalt og nykvernet pepper, etter smak

Slik gjør du

Søtpotet- og quinoakaker med gurkemeie

1.

Skrell søtpoteten, og skjær den i terninger. Kok dem i lettsaltet vann i 20 minutter, eller til de er møre og fine.

2.

Sil av kokevannet, og kjør søtpotet, cashewkrem, sitronsaft, sitronskall, tomatpuré, bokhvetemel og krydder til en jevn og smidig farse i en foodprosessor.

3.

Ha farsen over i en stor bolle, og rør i quinoa. Hvis farsen er for løs til å lage kaker av, tilsetter du litt mer bokhvetemel og lar den hvile i 20 minutter.

4.

Pensle en stekeplate med kokosolje.

5.

Fukt hendene lett med vann, og form små boller av farsen. Trykk dem flate, og legg dem på stekeplaten.

6.

Forvarm stekeovnen til 200 °C. Stek kakene i cirka 30 minutter, eller til de er lyst gyllenbrune og gjennomstekt. Snu dem gjerne halvveis i steketiden.

7.

På bildet er fatet pyntet med en sitronbåt og litt finhakket gressløk.

Cashewkrem

1.

Rist cashewnøttene lett i en tørr stekepanne på middels varme i 3–4 minutter.

2.

Kjør cashewnøtter, sitronsaft, tamari og vann til en smidig krem i en foodprosessor. Smak til med salt og pepper.

Her får du nok en aldeles nydelig oppskrift hentet fra boken “Verdens beste familiekokebok” skrevet av Kjartan Skjelde og meg. Prøv disse søtpotet- og quinoakakene som tilbehør til kjøtt eller stekt fisk. De kan virkelig anbefales!

Prøv også disse oppskriftene:

Oppskriften holder til 6 porsjoner eller cirka 12 kaker

Lag dobbel porsjon, og frys ned halvparten av de ferdigstekte kakene til senere. Du kan ta dem opp av fryseren, tine dem og bruke dem i stedet for brød i Eggs Benedict. Det blir en deilig frokost. Disse deilige kakene kan enkelt erstatte kjøtt eller fisk i en middagsrett! Jeg anbefaler at du steker tinte kaker i 1 ts kokossmør eller rapsolje. Steketiden er cirka 10 minutter, eller til kakene er sprø og gyllenbrune.

Smør gjerne stekeplaten med økologisk rapsolje i stedet for kokosolje.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Har du nøtteallergi, kan du erstatte cashewkrem med tahini.

Andre oppskrifter