Oppskrifter

Søtpotet-toast

Visste du at du kan riste søtpotet i brødristeren?

Vi er vant med å riste brød i en brødrister, men visste du at du også kan riste søtpotet? Ja, du kan riste søtpotet og dandere den med ditt favorittpålegg. Det er en flott variasjon til brød og en fin måte å få i seg mer grønt på. Dette er en super toast for alle de som som av ulike årsaker ikke kan spise gluten, og ønsker seg en variasjon til glutenfrie brød av frø og nøtter.

Forslag til topping:

  • Peanøttsmør, skivet banan
  • Mandelsmør, skivet banan og kanel
  • Skivet avokado, syltet rødløk, chiliflak og balsamico-eddik
  • En skive brie og ½ ts honning
  • Skivet avokado, røkt laks og pochert egg
  • Hummus, strimlet øko morrpølse
  • Eggesalat og hakket purreløk
  • Skivet avokado, havsalt og kvernet, sort pepper og revet sitronskall
  • Skivet avokado og rekesalat
  • Hjemmelaget italiensk salat
  • Smøreost naturell, røkt laks og kapers
  • Sennepssild, rødløk og hakket persille
  • Pesto, rød eller grønn
  • Hummus og skivet tomat
  • Smøremyk Rapskokos, skivet Gulost og ringer av paprika

 

Glad i søtpoteter? Da burde du prøve disse nydelige oppskriftene:

Ikke forvent at de blir sprø som toast – dette er stekte søtpotetskiver med det pålegget du måtte begjære. Vel bekomme!

 

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skjær søtpoteten i 0,5cm tykke ”brødskiver”, litt på skrå slik at det blir fornuftig størrelse på toastene.
  2. Kjør dem så 2-3 runder i en brødrister (på lengste steketid, 6 på min), og vips så er de ferdig ristet.
  3. Har du ikke brødrister, så steker du skivene på bakepapir på stekeplate midt i ovnen på 200gC i 20 minutter, eller til de er møre.