Oppskrifter

Søtpotethummus

Nydelig både som dip, pålegg og tilbehør til kjøtt og fisk

Lur inn litt ovnsbakte søtpoteter, gulrot eller gresskar i hummusen – det er aldeles nydelig både som dip, pålegg og tilbehør til kjøtt og fisk. Noen blader endivesalat, litt knekkebrød og vips så har du en magisk liten kveldskos.

Prøv også:

 

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien «Made By Berit Nordstrand».

 

Ingredienser

Søtpotethummus

  • 1 stk søtpotet (ca. 350g)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili, uten frø
  • 3 ss ekstra virgin olivenolje (til ovnsbaking)
  • havsalt og sort kvernet pepper
  • 2.5 dl kokte kikerter
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • ½ sitron, saften
  • 1 ss tomatpurè
  • 2 ss tahini
  • 1.5 dl ekstra virgin olivenolje
  • frisk timian (garnityr)

Slik gjør du

Søtpotethummus

  1. Forvarm ovnen til 200gC.
  2. Kle et stekebrett med bakepapir.
  3. Skrell søtpoteten og skjær den i 1 cm tykke skiver.
  4. Legg skivene på brettet.
  5. Hakk hvitløk og chilli og strø over søtpotetskivene og drypp litt olivenolje over skivene.
  6. Stekes midt i ovnen i 15-20 min til møre. Avkjøl.
  7. Ha søtpotetskivene i en blender sammen med resten av ingrediensene (bortsett fra timian).
  8. Kjøres til en jevn pure og smak til med havsalt og sort kvernet pepper.
  9. Ha så søtpotethummusen i en skål, drypp litt olivenolje over og dryss litt frisk timian på toppen.
  10. Serveres med endivesalatblader, grønnsaksstaver eller knekkebrødbiter. Det som blir igjen er nydelig som pålegg.