Søtpotethummus

Nydelig både som dip, pålegg og tilbehør til kjøtt og fisk

Nydelig både som dip, pålegg og tilbehør til kjøtt og fisk

Ingredienser

Søtpotethummus

1 stk søtpotet (ca. 350g)

2 fedd hvitløk

1 stk rød chili, uten frø

3 ss ekstra virgin olivenolje (til ovnsbaking)

havsalt og sort kvernet pepper

2.5 dl kokte kikerter

1 ts malt spisskummen

1 ts malt koriander

0.5 stk sitron (saft fra sitron)

1 ss tomatpurè

2 ss tahini

1.5 dl ekstra virgin olivenolje

frisk timian (garnityr)

Slik gjør du

Søtpotethummus

1.

Forvarm ovnen til 200gC.

2.

Kle et stekebrett med bakepapir.

3.

Skrell søtpoteten og skjær den i 1 cm tykke skiver.

4.

Legg skivene på brettet.

5.

Hakk hvitløk og chilli og strø over søtpotetskivene og drypp litt olivenolje over skivene.

6.

Stekes midt i ovnen i 15-20 min til møre. Avkjøl.

7.

Ha søtpotetskivene i en blender sammen med resten av ingrediensene (bortsett fra timian).

8.

Kjøres til en jevn pure og smak til med havsalt og sort kvernet pepper.

9.

Ha så søtpotethummusen i en skål, drypp litt olivenolje over og dryss litt frisk timian på toppen.

10.

Serveres med endivesalatblader, grønnsaksstaver eller knekkebrødbiter. Det som blir igjen er nydelig som pålegg.

Lur inn litt ovnsbakte søtpoteter, gulrot eller gresskar i hummusen – det er aldeles nydelig både som dip, pålegg og tilbehør til kjøtt og fisk. Noen blader endivesalat, litt knekkebrød og vips så har du en magisk liten kveldskos.

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien “Made By Berit Nordstrand”.


Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter