Oppskrifter

Søtpotetkorma med grønnkål og kikerter

Perfekt til en kjøttfri mandag - både smaksrik, næringsrik og mettende.

Korma er en tradisjonell indisk rett hvor du surrer grønnsaker i en gryte sammen med kokosmelk, vann eller kraft og krydder. Gjerne både karri, koriander og spisskummen. Her har jeg laget en superenkel variant med litt færre ingredienser. Perfekt til en kjøttfri mandag, både smaksrik, næringsrik og mettende.

TIPS: Korma kan du også servere som tilbehør. Prøv korma sammen med en pannestekt fiskefilet.

Lag gjerne din egen variant og del bilder med oss andre på Facebook og Instagram til inspirasjon.

Prøv også disse oppskriftene:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien «Made By Berit Nordstrand» som du kan kjøpe i disse butikkene.

 

Ingredienser

porsjoner

Søtpotetkorma med grønnkål og kikerter

  • 1 gul løk, grovhakket
  • flytende Rapskokos/kokosfett til steking
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts revet fersk ingefær
  • 2 medium søtpotet
  • 2 grønnkålblader, revet i biter (uten stilk)
  • 100 g tomatpurè
  • 1.5 ts karri
  • 400ml kokosmelk light (1 boks)
  • 1 eske kikerter
  • kayennepepper etter smak

Slik gjør du

Søtpotetkorma med grønnkål og kikerter

  1. Ha 1 ss rapskokos i en stekepanne og surr løken til den er blank. Ha hvitløk og ingefær i pannen og surr videre i omkring ett minutt.
  2. Rens og skjær søtpoteten i 1,5 cm store biter, ha dem oppi stekepannen og la dem surre sammen med løkblandingen.
  3. Tilsett så tomatpurè og karri og la det hele surre under omrøring i 8-10 minutter til søtpotetbitene er møre.
  4. Tilsett til sist kokosmelk, grønnkål og kikerter. La kormaen surre på lav varme i 15-20 minutter så smakene får sette seg. Dryss på kayennepepper etter smak.

Så er det bare å nyte!