Oppskrifter

Spekematmiddag

Skikkelig kosemat for hele familien

Her tar du restene i dine egne spekematposer og fyller på med ferdigskåret spekemat fra butikken. Med godt tilbehør blir det en velsmakende og god sammensatt middag. Du har sikkert kontroll på å lage eggerøre. Men jeg vil gjerne at du prøver Kjartan Skjelde sin variant, tilberedt i vannbad. Eggerøre blir aldri det samme igjen. Jeg lover.

Tips: Har du rester? Alle elementene passer godt i lunsjboksen dagen etter.

La deg også inspirere av disse rettene:

Denne oppskriften er hentet fra boken «Verdens beste familiekokebok» skrevet av Kjartan Skjelde og Berit Nordstrand.

 

Ingredienser

porsjoner

Eggerøre

  • 6 egg
  • 3 ss kremfløte
  • salt og kajennepepper
  • 2 ss klarnet smør
  • finhakket gressløk

Rømmedressing

  • 1 dl rømme
  • 2 ss kremfløte
  • 1 rødløk i skiver
  • finhakket gressløk
  • salt, pepper og noen dråper sitronsaft av øko sitron

Grønn salat med nøtteviniagrette

  • 1 pose blandet salat, 65g
  • 100 g hasselnøtter
  • 1 ss honning
  • 2 ss eplesidereddik
  • 3 ss olje

Spekemat

  • 600 g spekemat (fordeles på et fat)

Slik gjør du

Eggerøre

  1. Visp egg med fløte
  2. Rør inn salt og kajennepepper
  3. Varm opp vann i en kjele
  4. Sett en romslig bolle oppi
  5. Smelt smøret i bollen
  6. Hell i røren
  7. Arbeid røren med slikkepott eller tresleiv fra bunnen
  8. Hell over i en skål mens eggerøren er kremet
  9. Dryss gressløk over toppen

Rømmedressing

  1. Rør sammen rømmen og fløten og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
  2. Legg løkskiver og hakket gressløk oppå

Grønn salat med nøtteviniagrette

  1. Rens salatbladene
  2. Rist hasselnøttene i stekeovnen ved 200 grader til de får farge
  3. Gni av det ytre skallet
  4. Grovhakk nøttene
  5. Bland honning, eddik, og olje og bland inn de varme nøttene
  6. Vend inn salatbladene like før servering
  7. Server med små sylteagurker, syltede rødbeter, flatbrød, knekkebrød eller grovbrød

Spekemat