Oppskrifter

Spekeskinkerull med nøtteviniagrette

Et friskt og saftig mellommåltid

Selv for de saltbevisste er det nyttig å vite at 75 prosent av alt saltet vi inntar, kommer fra ferdigmat. Inngår ferdige produkter i rettene dine, gjelder det å balansere saltmengden ved å smake til og ikke tilsette mer salt før helt til slutt. Velg mineralrike salter som uraffinert havsalt og bergsalt framfor koksalt (NaCl).

Prøv også:

 

Ingredienser

porsjoner

Spekeskinke

  • 8 skiver spekeskinke

Nøttevinaigrette

  • 50 g hasselnøtter
  • 1 ss honning
  • 1 ss eplesidereddik
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss gressløk, finhakket

Fyll

  • 1 pose blandet salat, 65 g

Slik gjør du

Spekeskinke

Nøttevinaigrette

  1. Rist nøttene i tørr panne eller i stekeovn ved 200 °C.
  2. Grovhakk nøttene.
  3. Bland honning, eddik og olje og vend inn hakkede nøtter. Vend i hakket gressløk. Vend vinaigretten inn i salaten.
  4. Bre spekeskivene utover et fat. Fordel salaten oppå og rull sammen.
  5. Nyt!

 

Fyll