Spekeskinkerull med nøtteviniagrette

Et friskt og saftig mellommåltid

Et friskt og saftig mellommåltid

Ingredienser (ca. 3 porsjoner)

Spekeskinke

8 skiver spekeskinke

Nøttevinaigrette

50 g hasselnøtter

1 ss honning

1 ss eplesidereddik

3 ss olivenolje

1 ss gressløk, finhakket

Fyll

1 stk pose blandet salat, 65 g

Slik gjør du

Nøttevinaigrette

1.

Rist nøttene i tørr panne eller i stekeovn ved 200 °C.

2.

Grovhakk nøttene.

3.

Bland honning, eddik og olje og vend inn hakkede nøtter. Vend i hakket gressløk. Vend vinaigretten inn i salaten.

4.

Bre spekeskivene utover et fat. Fordel salaten oppå og rull sammen.

5.

Nyt!

Selv for de saltbevisste er det nyttig å vite at 75 prosent av alt saltet vi inntar, kommer fra ferdigmat. Inngår ferdige produkter i rettene dine, gjelder det å balansere saltmengden ved å smake til og ikke tilsette mer salt før helt til slutt. Velg mineralrike salter som uraffinert havsalt og bergsalt framfor koksalt (NaCl).

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter