Oppskrifter

Snacknøtter

Nøtter byr på fiber, smart fett, proteiner, mineraler, vitaminer og en rekke plantestoff.

På samme måte som korn, så har også nøtter en syre i seg som kan gi magebesvær og legge en demper på opptaket av flotte byggeklosser. Både frø, havre, ris og nøtter kan bløtlegges i vann over natten, slik at denne syren (fytinsyren) brytes ned.

Etterpå ristes nøttene på lav temperatur igjennom natten og nytes som de er eller de berikes med de nydeligste kryddersmaker.

Visste du at nøtter kan inneholde hele 25% proteiner, en rekke ulike B-vitaminer og mineraler som magnesium, kalium og jern?

Du øker opptaket av alle disse flotte byggeklossene om du bløtlegger nøttene over natten for så å tørke dem igjen på lav temperatur.

TIPS: varier med å lage «vinager & salt» nøtter ved å ha 1/2-1 dl eplesidereddik og 1 ss havsalt over nøtteblandingen før nøttene tørkes.

 

Ingredienser

Ristede kryddernøtter

  • 200 g valnøtter
  • 250 g mandler
  • 0.5 ts havsalt
  • 0.5 ts gurkemeie
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt spisskummen

Slik gjør du

Ristede kryddernøtter

  1. Legg nøttene i bløtt over natten (dekk nøttene med vann og tilsett 1 ts salt per 2,5 dl nøtter).
  2. Slå av vannet, skyll nøttene godt og la dem renne av seg.
  3. Rør sammen krydderet og bland det godt inn blant nøttene.
  4. Spre nøttene utover en stekeplate slik at de ligger i ett lag og ikke oppå hverandre.
  5. Tørkes i ovn i 12-24t på 50 °C, eller til de er helt tørre.