Oppskrifter

Sprø kyllingpinner

En ny hverdagsfavoritt hos liten og stor hjemme hos oss.

Middagssalater er en flott måte å redusere forbruket av kjøtt på, slik at vi får i oss de grønnsakene kroppen har behov for. Prøv disse saftige, smaksrike kyllingpinnene sammen med en frisk grønn salat med smaker av avokado, vårløk og koriander. Dette ble suksess både hos liten og stor hjemme hos oss.

Prøv også disse kjempegode middagsrettene:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

 

Ingredienser

porsjoner

Kyllingpinner

  • 1 dl kokosolje, til steking
  • 1 egg
  • 2 dl mandelmel
  • 2 ss gurkemeie, malt
  • 1 ts havsalt
  • ¼ ts sort pepper, kvernet
  • 400-500g kyllingbryst av øko eller gårdskylling
  • ½ sitron, i 4 båter

Grønn salat

  • 4 håndfull grønne salatblader (ta det du har)
  • 1 avokado, i biter
  • ½ agurk, i biter
  • 4 vårløk, grovhakket
  • en håndfull friske korianderblader, grovhakket

Viniagrette

  • ½ dl ekstra virgin olivenolje
  • 3 ss hvitvinseddik
  • havsalt og kvernet, sort pepper etter smak

Slik gjør du

Kyllingpinner

  1. Varm oljen i en stor stekepanne til middels temperatur.
  2. Fjern skinnet på kyllingfiletene og skjær dem i fingertykke pinner.
  3. Pisk egget i en bolle, ha kyllingpinnene oppi og bland godt.
  4. Ha mandelmel, gurkemeie, pepper og salt i en skål og bland.
  5. Ta hver kyllingpinne opp av eggerøren, rull dem i mandelmelblandingen og stek dem i oljen. Legg dem over på kjøkkenpapir når de er ferdig stekt.

Grønn salat

  1. Vask salatingrediensene, skjær dem i biter og ha dem i en bolle. Bland ingrediensene til vinaigretten og rør den inn i salatblandingen.

Server salat og kyllingpinner på et stort fat, gjerne med litt ekstra koriander og sitronbåter til.

Viniagrette