Oppskrifter

Sprø løkterte med sild og yoghurtdressing

En enkel rett som imponerer rett og slett!

Den sprø bunnen med den karamelliserte løken fungerer utrolig godt sammen med sursildfiletene i denne retten som minner om pizza.

Oppskriftene er hentet fra boken «Verdens beste familiekokebok» skrevet av Kjartan Skjelde og meg.

Prøv også disse oppskriftene:

TIPS! I butikkhyllene kan du velge og vrake blant utmerkede sildeprodukter på glass eller boks. Noen sildefileter trenger å vannes ut i vann eller melk, andre – som sursild – kan du bare tørke av og bruke som de er.

 

Ingredienser

porsjoner

Tertedeig

  • 20 g fersk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 375 g fint speltmel
  • 150 g grovmalt speltmel
  • salt
  • 4 rødløk i skiver
  • 4 gule løk i skiver
  • salt og pepper
  • 2 poser babysalat, hver på 65 g

Sild

  • 400 g sursild

Yoghurtdressing

  • 2 dl naturell yoghurt, gresk eller tyrkisk type
  • 1 ts honning
  • 2 hvitløkfedd, finhakket
  • 2 ss rømme
  • salt, kajennepepper og saft av økologisk sitron

Slik gjør du

Tertedeig

  1. Varm stekeovnen til 250 °C.
  2. Bland en smidig tertedeig i en bakebolle. Legg et klede over bollen og la deigen heve 15 minutter. Del deigen i 4 emner. Kjevle ut til ½ cm tykke leiver. Legg leivene på bakepapir på to brett.
  3. Legg på løkskiver og trykk dem litt ned i deigen. Dryss over salt og pepper.
  4. Etterhev leivene i 10 minutter. Stek tertene sprø i 15–20 minutter.
  5. Rør sammen dressingen. Del sursildfiletene i munnfuller. Rens salaten.
  6. Fordel straks salat, sild og yoghurtdressing over de nystekte løktertene.

Sild

Yoghurtdressing